mandag, oktober 19, 2020

Pro-Palestina prester ville kapre minnedagen for Krystallnatten for å fremme palestinernes sak


Den svenske presten Anna Karin Hammer, og som har doktorgrad i teologi og som var kandidat til å bli erkebiskop i Sverige i 2006, har skrevet en artikkel for å promotere en global pro-palestinsk workshop som sammenfaller med årsdagen for Krystallnatten. Det gjør hun i Facebook-gruppen 'Prästkollegar'. 

Bak arrangementet står den kristne organisasjonen FOSNA - Friends of Sabeel North America - en organisasjon som forsøker å kapre den dagen i året hvor man markerer den strukturelle masseutryddelsen av jøder, til å fremme palestina-arabernes sak. Anne Karin Hammer, som er søster til den tidligere svenske erkebiskopen K.G Hammer, har i følge webbmagasinet Ledarsidorna, brukt Facebook-siden til å få sine svenske prestekollegaer til å gjøre det samme. 

Publiseringen av artikkelen har vakt oppsikt og skarpre reasjoner i Sverige. Minnedagen for Krystallnatten har vært et arrangement for å hedre nazismens ofre og kjempe mot antisemittismen. Det lyder svært umusikalsk når prester i en luthersk kirke, kjent for Luthers antisemittisme, forsøker å kapre denne dagen og gjøre den til en dag for palestina-araberne. Reaksjonene er blitt så sterke at Hammer og hennes kollegaer flytter dagen til 1.søndag i advent. 29. november er FN's internasjonale solidaritetsdag for palestinerne.

Ingen kommentarer: