onsdag, oktober 14, 2020

Til minne om skjendselshandlingen i Ramallah


Denne måneden er det ganske nøyaktig 20 år siden de grufulle og bestialske drapene på de to israelske soldatene: Yossi Avrahami og Vadim Nurzhitz (bildet) i Ramallah. Skjendelshandlingen ble begått av en rasende palestinsk mobb. Bildet som gikk verden over av en av lynsjerne, palestineren Aziz Salah, som vinker med sine blodige hender ut av vinduet til politistasjonen i Ramallah, mens en gruppe palestinere står jublende og klappende utenfor har vel brent seg inn på netthinnen til mange av oss. 

Skjendelshandlingen fant sted 12.oktober år 2000. De to israelske soldatene, på henholdsvis 38 og 33 år, hadde forvillet seg over grensen til Ramallah, og ble arrestert av palestinsk politi. Hendelsen ble filmet av, og vakte stor oppsikt ikke bare i Israel, men verden over.  De palestinske politimennene forsøkte å konfiskere filmen, men klarte det ikke. Nurzhitz hadde utvandret fra Irkutsk i Sibir til Israel 10 år tidligere.

Etter å ha blitt ført til en politistasjon i Ramallah, ble det fort kjent at politiet hadde arrestert to israelske soldater og blodtørstige palestinere kom raskt til polititsjonen og tok bokstavelig talt over. De to fikk øyeblikelig stukket ut sine øyne. Det som senere skjedde kan ikke beskrives på noen annen måte enn med ordet slakt. Likene av de to israelerne ble kastet ut av vinduet på politistasjonen. Der ble likene sparket og slått, for senere å bli dratt gjennom en gate ved navn Al-Manara til vill jubel fra folkemengden. 

Fremdeles hylles slike bestialske drap av den palestinske autoriteten.

Vi vil minnes de to israelerne i dag med å be for deres etterlatte familier.

Ingen kommentarer: