lørdag, februar 27, 2016

Spennende og givende dager på bønnekonferansen

Det har vært en stor ære å få tilbringe tid sammen med Rhonda Hughey og tolke henne på formiddagens seminar fredag på bønnekonferansen på Grimerud. I 19 år har vi arrangert disse nasjonale bønnekonferansene. Gripende å høre Rhonda fortelle om de forunderlige tingene Gud gjør på Fijiøyene og i Guatemala hvor hundrevis av landsbyer har tatt imot Jesus og hvor Gud til og med har helbredet jorden og gjort den fruktbar igjen og hvor forurensede elver er blitt krystallklare. Alt som svar på at mennesker har tatt 2.Krøn 7,14 på ramme alvor og gjort det dette ordet sier vi skal gjøre: ydmyke oss og omvende oss. Det er nøkkelen til vekkelse. Og Rhonda har selv fått vært øyenvitne til dette gjennom sitt arbeid.

Interessant var det også å høre Rhonda Hughey understreke at 2.Krøn 7,14 ikke er en bønn eller en profetisk deklarasjon, men en helt praktisk oppskrift på hvordan man får vekkelse. Det har jeg ikke hørt noen si før. Lurer du på hva som står i 2.Krøn 7,14? La oss lese det sammen og la oss også ta med vers 13 og 15:

'Når jeg lukker himmelen, så det ikke kommer regn, og når jeg befaler gresshoppene til å fortære landet, og når jeg sender pest iblant mitt folk, og så mitt folk som er kalt med mitt navn, ydmyker seg og ber og søker mitt åsyn og omvender seg fra sine onde veier, da vil jeg høre i himmelen og tilgi deres synd og lege deres land. Nå skal mine øyne være opplatt og mine ører merke seg den bønn som stiger opp fra dette sted'.

Hvem er det som har lukket himmelen? Gud! Betingelsen for at Han skal åpne den igjen er at vi ydmyker oss, ber, søker Hans ansikt og omvender oss fra våre onde veier. Da vil Gud høre. Og da vil også vårt land leges.

I samarbeide med Rhonda har jeg påtatt meg ansvaret med å få utgitt hennes bok: Desperat for Guds nærvær og hennes hefte om bønnealtere i våre hjem. Rhonda kommer tilbake til Norge til høsten, og skal blant annet ha møter i Hamar i regi av Sammen for byen. Vi kommer også forhåpentligvis til å besøke andre byer så følg med på bloggen.

Mange gode tilbakemeldinger også på mitt seminar: Bønnerytmer i krevende tider. Det er første gangen jeg holder det.

I dag skulle jeg gjerne ha vært på Grimerud igjen for å få med meg alt det spennende som sto på programmet i dag, men kroppen sa nei. Fikk et angina-anfall når jeg kom hjem i går og et i natt og i dag har jeg hatt vondt for å puste. Men slik er nå dagene og av og til er situasjonen slik at jeg må kapitulere. I morgen skal jeg tale i Den internasjonale baptistkirken i Sandvika. Det gleder meg meg til.

Du kan få med deg det som har skjedd på bønnekonferansen her:

http://livestream.com/ywamgrimerud/sfha-2016

Ingen kommentarer: