mandag, februar 22, 2016

SISTE: Vekkelsen fosser fram i Algerie - nå sikres religionsfriheten

Det skjer forunderlige og svært gledelige ting i Algerie for tiden. For det første pågår det en stor kristen vekkelse i landet. Jeg skrev om den her på bloggen allerede i 2010 etter at jeg møtte Youssef Ourahmane og den daværende norske lederen for Operasjon Mobilisering, Anne Marit Torsvik Viljonen på Gå Ut Senteret i Hurdal. Da kunne Ourahmane, som er en av de mest sentrale skikkelsene i vekkelsen fortelle at 75.000 muslimer hadde kommet til tro på Jesus på bare noen få år. Siden da har vekkelsen bare fosset fram!

Nå har algeriske myndigheter forfattet, gjennom en periode av konstitusjonelle reformer, en lovtekst som omhandler 'frihet til å praktisere religion' og lovteksten har gått igjennom parlamentet og er vedtatt. Den skal sikre tryggheten til Algeries raskt voksende kristne befolkning i dette altoverveiende muslimske landet. Det er særlig blant berber-folket at vekkelsen går fram.

Ali Khidri, som er eksekutivsekretær for Bibelselskapet i Algerie, sier at den nye loven 'er en av de mest betydningsfulle for Algeries voksende førstegenerasjons kristne'.

Men det er fortsatt utfordringer. Et dekret fra landets president i 2006 som gjør det ulovlig 'å ryste den muslimske troen' i landet, skaper store begrensninger hva angår evangelisering. Likevel - det synes som om Algerie er på rett vei nå. Det skyldes ikke minst at svært mange algeriske kristne har bedt inderlig til Gud om dette.

Og nå er det Bibel-hunger i landet. Det er mange som gjerne vil skaffe seg sin egen Bibel, så nå er det strategisk å støtte bibelarbeidet i Algerie. Det kan du gjøre ved å gi økonomisk støtte til Bibelselskapet her i Norge.

Her finner du en liten videosnutt fra et møte i en menighet i Algerie hvor man taler Kabyle. Predikanten taler om Den bortkomne sønnen.

La oss fortsatt be for Algerie og den forunderlige Guds nådehandling som skjer der.

https://www.youtube.com/watch?v=-oeqhXGJa0g

Ingen kommentarer: