onsdag, februar 17, 2016

Stanley Sjöberg 80 år

En av Sveriges mest profilerte kristenledere, Stanley Sjöberg (bildet) fyller 80 år i dag. Hans tydelige Kristus-hengivelse, solide bibeltroskap, hans evangelist-gave, hans djerve stillingstagen overfor Islam, har satt djupe spor etter seg, ikke bare i Sverige, men i Skandinavia og i verden forøvrig.

For noen år siden hadde jeg gleden av å treffe Stanley Sjöberg i Tallinn, Estland. Det var rett etter at Estland igjen var blitt en fri nasjon. Stanley Sjöberg var der i evangeliets øyemed. Han var glødende opptatt av hvordan evangeliet på nytt kunne spres i de Baltiske nasjonene. Det var inspirerende å høre ham dele fra sitt liv, der vi satt sammen på en kafe i Estlands hovedstad.

Familien Sjöberg har betydd mye i pionerarbeidet for Guds rike. Det gjelder både Stanley, hans bror, hele Nordens bønneapostel Kjell Sjøberg, og Bengt, som kalles Sveriges 'flyktningepastor'.

Sammen med broren Kjell arbeidet Stanley mange år som misjonær i Pakistan og grunnla mange menigheter. Han har vært pastor for pinsevennenes 'flaggskip' i Sverige, Filadelfiakyrkan i Stockholm, og senere også pinsemenigheten i Sundbyberg. I mange år var han en viktig bidragsyter til bladet Hemmets Vän, og har skrevet en rekke bøker. Stanley Sjöberg var også initiativtager og formann for gruppen som sto bak den store Jesusmanifestasjonen i Stockholm 3.mai 2008 som samlet 12.000-15.000 mennesker!

Selv som pensjonist har han arbeidet utrettelig for Guds rikes sak. I 2009 startet han Web-kyrkan, men har nå på grunn av sin høye alder måtte legge denne ned. Gjennom Web-kyrkan ble svært mange mennesker nådd med evangeliet gjennom Stanley Sjöbergs inderlige og lettfattelige forkynnelse.

Stanley Sjöberg har vært en uredd brobygger mellom kristne fra ulike kirkesamfunn. Han brøt også isolasjonslinjen til svensk pinsebevegelse overfor Aril Edvardsen, og er mannen bak den berømte annonsen i svenske Dagen. Aril Edvardsen var nemlig utestengt fra svensk pinsebevegelse og Dagen annonserte ikke hans møter i Sverige. Da var det at Stanley Sjöberg satte inn en annonse i Dagen hvor han annonserte evangelisten LIRA NESDRAVDE som skulle tale på hans møter. Mange trodde nok det var en indisk eller pakistansk taler som kom på besøk!

I dag sier vi en rungende halleluja for Stanley Sjöberg og takker ham for hans store bidrag for evangeliet i Norden. Forsatt taler han der han slipper til. La oss be om at dagen i dag og alle dager av hans liv må være velsignede dager, fulle av nåde og kraft.

Gratulerer med dagen, Stanley Sjöberg.

Ingen kommentarer: