tirsdag, februar 02, 2016

250 muslimske og evangeliske ledere går sammen om å forsvare kristne mot forfølgelse

Omlag 250 muslimske og evangeliske kristne har nylig vært samlet i Marokko for å utforme og signere en deklarasjon om religiøs frihet, hvor alle muslimske nasjoner oppfordres til å forsvare kristne mot forfølgelse.

Muslimske religiøse ledere, vitenskapsmenn og statsoverhoder har skrevet under på den såkalte Marrakesh-deklarasjonen, ifølge nettavisen The Christian Post.

Konferansen ble holdt 25.-27. januar i Marrakesh,

Initiativtageren til denne svært oppsiktsvekkende uttalelsen står Bob Roberts, pastor for Northwood Church i Texas. Roberts har vært en foregangsmann når det gjelder muslimsk/kristne relasjoner. Sammen med sin venn, Muhammad Magid, var han vertskap for en fredskonferanse i oktober i fjor hvor over 200 imamer og evangeliske kristne pastorer deltok.

Marakesh-deklarasjonen er bygget på Muhammads Medina-Charter, et dokument fra det syvende århundre som gir instruksjoner om hvordan man kan regjere en religiøs pluralistisk stat. Marakesh-deklarasjonen handler om å bygge broer, øke forståelsen mellom religionene og bekjempe terrorisme.

Du kan lese hele deklarasjonen her:

http://www.marrakeshdeclaration.org/

Ingen kommentarer: