mandag, februar 15, 2016

Et år siden 21 koptere ble martyrer

I dag er det ganske nøyaktig et år siden de brutale drapene på 21 koptiske kristne. Det er en dag vi ikke må glemme!

Terrorgruppen IS publiserte 12. februar en melding om at de hadde kidnappet 21 kristne i byen Sirte i Libya. De truet med å drepe samtlige. De kidnappede mennene kom fra ulike landsbyer i Egypt. 13 av dem fra Al-Qur. De ble kidnappet henholdsvis den 27. desember og i januar 2015.

Blant de kidnappede var det også en mann fra Chad. Han var ingen kristen i utgangspunktet, men arbeidet sammen med disse kopterne i Libya. Han ble vitne til hvordan de levde ut sin tro. Han så når de ba, han så hvordan de oppførte seg mot hverandre, og når IS kidnappet dem ble han så grepet av deres tro at han selv overga sitt liv til Kristus og ble henrettet sammen med dem! Og det enda han kunne ha spart sitt liv.

De 21 ble alle halshugget den 15. februar 2015.

La oss huske familiene til disse martyrene i våre forbønner. Og la oss gripe av deres mot og overgivelse og be om at vi selv velger å følge Jesus de gangene det koster. Er din tro verd å dø for?

Her en en liten betraktning om denne spesielle dagen av presidenten for Den lutherske Missouri-synoden, Matthew C. Harrison, som jeg anbefaler at du tar en titt på:

https://www.facebook.com/TheLCMS/videos/10153591600468580/

Ingen kommentarer: