onsdag, februar 17, 2016

Sveitsisk kvinnelig misjonær kidnappet for andre gang i Mali

For andre gang er den sveitsiske misjonæren, Beatrice Stockly (bildet) kidnappet i Mali. Denne gangen holdes hun fanget av en islamistisk gruppe som hører inn under Al-Qaeda nettverket.

I en åtte minutter lang video fremstår Beatrice Stockly kledd i en svart hijab, mens en maskert mann med britisk aksent på vegne av Islamske Maghreb - som er en gren av Al-Qaeda - snakker og sier:

"Beatrice Stockly er en sveitsisk nonne som har erklært krig mot Islam i hennes forsøk på å kristne muslimer."

Kravet fra Islamske Maghreb for å sette Stockly fri er at soldater knyttet til Islamske Maghreb, og som er fengslet i Mali, settes fri. Det gjelder også en av deres ledere som for tiden sitter fengslet ved Den internasjonale domstolen i Haag. Sveitsiske myndigheter har på sin side krevd at Beatric Stockly settes fri umiddelbart.

Islamske Maghreb har sin base i Sahara-ørkenen mellom i grenseområdene mellom Mali, Niger og Algerie og var nylig involvert i et angrep på byen Ouagadougou, hovedstaden i nabolandet Burkina Faso. 29 mennesker mistet livet, blant annet en amerikansk misjonær og seks canadiske kristne som besøkte landet på vegne av en menighet. Samme dag som angrepene fant sted løslot Islamske Maghreb Jocelyn Elliot, en kvinnelig misjonær fra Australia, som var kidnappet sammen med sin mann. Årsaken til at hun ble løslatt var at hun var kvinne.

Beatrice Stockly ble kidnappet i Timbuktu i Mali av bevæpnede menn 7.januar. Det samme skjedde i 2012 da hun satt fanget i 10 dager.

La oss be om at hun også denne gangen blir satt fri og kommer uskadet fra denne forferdelige situasjonen.

Ingen kommentarer: