mandag, februar 29, 2016

Max Lucado tar et oppgjør med Donald Trump

Han skal ikke beskyldes for å ha blandet seg mye borti politikken, Max Lucado (bildet), bestselgende oppbyggelig forfatter og av Time Magazine kalt for 'pastorenes pastor' i USA. Dette er en mann med stor integritet. Han hører med blant mine absolutt favoritt-forfattere.

Men nå vil han ikke tie lenger, og årsaken er at Donald Trump fosser fram og ser ut til å bli Republikanernes presidentkandidat.

Det gjør han i en bloggpost 24. februar, hvor han blant annet tar for seg de stadige uttalelsene til Donald Trump om at han er en kristen. Det er spesielt uttalelsen til Donald Trump hvor han sier at han aldri har hatt noe behov for be om tilgivelse som har fått Max Lucado til å reagere:

'Ved et tilfelle i Iowa, når han sa: 'Jeg er kristen', spurte en person om tilgivelse. Han svarte da: Jeg har aldri bedt Gud om tilgivelse'. Jeg kan virkelig ikke forestille meg dette,' skriver Lucado og legger til: 'Jeg rister bare på hodet og tenker: Hvordan er det mulig? Sier en svømmer: 'Jeg har aldri blitt bløt'. Sier en sanger: 'Jeg har aldri sunget en sang'. Hvordan kan en person kalle seg en kristen og aldri hatt noe behov for å be om tilgivelse?'

Max Lucado, som siden 1980 tallet har vært pastor for Oak Hills Chruch i San Antonio, Texas, og som har skrevet en rekke bøker, flere av dem oversatt til norsk og utgitt av både Lunde og Hermon forlag, synes 'mye står på spill ettersom mennesker tar en beslutning om Kristus på bakgrunn av hvordan vi oppfører oss. Om han den ene dagen kaller seg en kristen og neste dag idiotforklarer en annen eller gjør narr av noen på grunn av hennes menstruasjon så er det fullstendig uakseptabelt for meg'.

For min egen del kan jeg føye til: Om vi skulle oppleve at den neste presidenten i Amerika heter Donald Trump går vi virkelig urolige tider i møte. Jeg tør ikke tenke på at denne mannen skulle sitte med fingeren på den såkalte atomknappen.

Ingen kommentarer: