lørdag, mai 21, 2016

'Årene i Aleppo lærte meg til å bli en virkelig prest'

Rodrigo Miranda (bildet) var prest i Syria i årene 2011-2014. Det var blant de forfulgte kristne at den chilenske presten lærte hva det virkelig vil si å være prest. Han så menigheten minke i antall fra 300 til 15. Mange av disse døde eller ble tvunget til å flykte fra kamphandlingene. I de årene fader Rodrigo oppholdt seg i Syria klaget han ikke en eneste dag. Han gjorde det motsatte. Han takket Gud for den nåden han opplevde i disse særdeles vanskelige omstendighetene.

Rodrigo Miranda er en katolsk prest fra Chile. Men det var i Syria, blant undertrykte kristne, at han lærte hva det virkelig vil si å være prest.

"Årene i Syria fikk meg til å se hva som er viktig i livet," fortalte han til et spansk nyhetsbyrå, ABC, nylig.

Fader Miranda arbeidet som prest i Aleppo fra mars 2011 helt til slutten av 2014. Da ble han tvunget til å forlate Syria. Hundretusenvis av mennesker er døde, andre er på flukt, fra den krigsherjede nasjonen.

Den pågående borgerkrigen har påvirket kirkebesøket i de områdene av Aleppo som ligger i utkantene.

"I helgene pleide vi å ha 250-300 mennesker, nå hadde vi 15. De fleste går til gudstjeneste inne i sentrum av byen fordi sentrumsområdet er tryggere. Siden vi tilhører en minoritet, kjenner alle hverandre. Vi kjenner de som er blitt drept med både fornavn og etternavn," forteller fader Miranda.

Selv om krigen forandret livet for mange syriske kristne, så har det ikke forandret deres tro.

'I alle årene jeg befant meg i Syria", forteller fader Miranda til nettstedet Cross Map, "hørte jeg aldri noen anklaget Gud. Faktisk det motsatte. De takket Gud hver eneste dag. Når de fortalte deg de mest grusomme historier, avsluttet de alltid med å si: 'Vi takker Gud for at vi er i live, slik at vi kan komme oss til kirke.' Hver gang bombene falt ble kirkene fylt opp av mennesker. Du ser ingen triste ansikter, selv om det ikke betyr at de ikke lider."

Ingen kommentarer: