torsdag, mai 19, 2016

Han overvant Mao, dødsdom, tortur og 10 års fengsel - nå er han hjemme hos Herren

Han overlevde Mao, en eksekusjonspelotong, og 10 år i fengsel. Nå er pastor Li Tian hjemme hos Herren. Mer enn 2000 kinesiske pastorer og lekfolk tok nylig farvel med pastor Tian i en minnegudstjeneste i Shangahai.

Pastor Li Tian var en legende i Kina. Fire ganger i sin levetid satt han fengslet for sin tro. Når han ble arrestert for andre gang - under den såkalte Kulturrevolusjonen - ble han dømt til døden. Tre ganger sto han foran en eksekusjonspelotong  - hver gang reddet Gud ham fra løvenes gap.

Betydningen til pastor Li Tian er beskrevet i en helt ny bok forfattet av Eugene Bach og Zhang Ronglian (bildet).

Li Tian ble født i fylket Fangcheng i Henan provinsen. Han tilbrakte likevel mesteparten av sitt liv i Shanghai. Han ble født i 1928 og kom fra en lang rekke med trofaste troende. Hans bestefar ble en kristen under Hudson Taylors arbeid, den berømte grunnleggeren av China Inland Mission. Mor til Li var en omreisende evangelist. Hun døde rett etter at Japan invaderte Kina. Da var Li Tian bare ni år gammel. Besteforeldrene tok seg av ham. Senere studerte han ved Baptist Seminaret i Kaifeng i Henan provinsen.

Han plantet en rekke menigheter, og under arrestasjoner og mens han sonet i fengsler ble han ofte torturert på den mest umenneskelige og grusomme måte.

Pastor Li Tian (bildet) var en veldig mild mann, men preket med stor lidenskap. For alle som møtte ham var det opplagt at Herren hadde kalt ham og utrustet ham til forkynnertjenesten. Et av de budskapene han ofte delte var historien om Maria som salver Jesu føtter. Pastor Li Tian sa:

"Altfor mange troende i dag er blitt gitt en kostbar parfymeflaske, men de nekter å åpne den. De holder den fast, som om de ikke vet at kjærligheten til Jesus krever fullstendig overgivelse. Hold ikke noe tilbake. Ingenting er mer verdifullt, eller kostbart enn at Frelseren er sammen med oss. Vi må ikke holde noe tilbake."

Vi lyser fred over pastor Li Tian's gode og vakre minne.

Ingen kommentarer: