mandag, mai 02, 2016

En pilegrimsreise til Det Hellige Land

Bedre sent enn aldri, heter det vel. Boken 'En reise til det Hellige Land anno 1881' har jeg lenge tenkt at jeg burde omtale på bloggen. Av ulike årsaker har jeg ikke hatt muligheten til å gjøre det før nå. I mellomtiden har jeg forsikret meg om at boken fremdeles er å få kjøpt. Den utkom første gang i 2000 og i 2011.

Det er Wilhelm Friman Koren som fører den spennende historien om et menneske som bærer på lengselen etter å gå i Jesu fotspor. Han er født i Selje 21. februar 1842, og sogneprest fra 1879 fram til 1890. Det er tydelig at det er en mann som har lest sin Bibel, som legger ut på denne sitt livs pilegrimsreise. Så er da også boken et skattkammer for alle som er interessert i det profetiske ord, og paktsfolkets historie. Det er ikke bare i dag at folk er kunnskapsrike! Man kan ikke bli annet enn imponert over Korens kunnskap om datidens forhold i Israels land.

Og det er det som gjør denne boken så interessant. Det er ikke bare en sjelden reiseskildring fra 1881, men boken gir oss også kunnskap og innsikt i Guds ord.

Boken er tilrettelagt og med kommentarer av Elin Elkouby, og hun har de aller beste forutsetningene for å kunne gjøre det. Mange nordmenn kjenner Elin Elkouby som en fremragende og svært kunnskapsrik guide i Israel, men også som taler. Hun er en stødig og trygg veileder.

Enhver gransker av det profetiske ord i Bibelen og enhver Israelsvenn burde eie et eksemplar av denne boken - og lese den. Forbereder du deg til en reise til Det hellige land er det ikke dumt å lese denne først. Joda, det er lenge siden den ble skrevet, men den kan gi deg noen 'a-ha'-opplevelser på reisen. Og om du av ulike grunner ikke er i stand til å reise til Israel så kan du reise likevel gjennom denne boken til sognepresten fra Selje.

Ingen kommentarer: