onsdag, mai 04, 2016

Forbønnsgeneral på 99 år har gått hjem til Herren

En av de store bønnens generaler er gått hjem til Gud: Dr Wesley L. Duewel (bildet) gikk hjem til Herren 5. mars, 99 år gammel. Jeg ble ikke kjent med dødsfallet før i dag.

Her i Norge er han nok mest kjent gjennom boken "Beveg verden ved bønn', som Rex forlag ga ut i 2001 i Oddvar Nilsens fremragende oversettelse. For mange av oss ble det en banebrytende bok når det gjelder å forstå forbønnens tjeneste.

"Gud har en underfull plan, der du kan få en verdensvid innflytelse," skrev Duewell i denne boken og la til: "Gud har ikke ment at bare noen få spesielt innvidde bønnekjemper skal be. Han vil at vanlige kristne som du og jeg skal bli mektige i bønn slik at mennesker skal bli velsignet og frelst, og at Kristus skal høste inn en stor grøde blant verdens nasjoner i dag."

For andre var Wesley L. Duewell kjent som India-misjonær og president for Oriental Missionary Society, bedre kjent som OMS International. Han tilbrakte 25 år som misjonær i India. Han var hengitt til Guds ord, og til bønn og skrev flere bøker om både bønn og vekkelse. I mange år satt han i rådgivningsgruppen for vekkelsesbladet 'Herald of His Coming', hvor han også bidro mange ganger med svært gode artikler.

I boken "Beveg verden ved bønn" forklarer Wesley Duewell hvordan alle kristne kan be for misjonærer, menighetsledere og politiske ledere over hele verden, der evangeliet forkynnes i dag.

Vi lyser fred over det gode minnet etter Wesley Duewell.

Ingen kommentarer: