tirsdag, mai 03, 2016

SISTE: Ble kinesisk pastor myrdet av agenter fra Nord-Korea?

Hvem tok livet av pastor Han Chung-Ryeol (bildet). Står nord-koreanske myndigheter bak? Pastor Han Chung Ryeol ble brutalt myrdet 30. april.

Siden 1993 har den 49 år gamle Han Chung-Ryeol, etnisk koreansk, men kineser av fødsel og statsborgerskap, vært pastor for en menighet innen den statskontrollerte Tre-Selv-kirken, med 300 medlemmer. Menigheten har holdt til ved foten av fjellet Changbai, og som koreanerne kaller Paektu, på den kinesiske siden av grensen mellom Nord-Korea og Kina.

Nyhetsbyrået North Korea News forteller at pastor Han ble sist sett i det han forlot kirken han er pastor for klokken 14.00 lørdag ettermiddag. Klokken 20.00 ble han funnet ved foten av dette fjellet. Liket hadde skader påført av kniv og øks i nakkeregionen. Lokale journalister spekulerer ikke uten grunn i at drapet er begått av agenter fra Nord-Korea. Pastor Han, som etterlater seg kone, en sønn og en datter, arbeidet for å hjelpe flyktninger fra Nord-Korea.

Om det er Nord-Korea som står bak drapet på pastor Han, så er ikke det første gangen de utfører en slik handling. I år 2000 kidnappet Nord-Korea pastor Kim Dong-shik, en amerikansk statsborger, fordi han hjalp flyktninger. Han ble myrdet. I 2009 sørget Nord-Korea for å drepe en rekke menneskerettighetsforkjempere både i Kina og Sør-Korea.

La oss be for hans kone og barn og for de nord-koreanske flyktningene som har klart å komme seg til Kina.

Ingen kommentarer: