lørdag, april 17, 2010

Hvordan du kan be for Tyrkia 18. april, del 2

I morgen - søndag 18. april - oppfordres kristne verden over til å be for Tyrkia. Det er årsdagen for de brutale drapene på Necati Aydin, Ugur Yuksel og Tilman Giske i 2007. De ble drept i den kristne bokhandelen de arbeidet, og den brutale måten de ble drept på rystet til og med Tyrkia, som er vant med brutale drap.

Tyske Tilmann Giske ble stukket med kniv hele 156 ganger, Necati 99 ganger og Ugur så mange ganger at etterforskerne ikke klarte å fastslå antallet. De tre ble bundet og måtte se på at de andre ble torturert. Blant annet fikk de fingrene kuttet av, munn og nese kuttet over, og til slutt ble halsen skåret over fra øre til øre. De fem muslimske drapsmennene, som ble arrestert i bokhandelen rett etter udåden, har denne uken stått for retten. Det forventes at alle fem vil få tre ganger livstidsstraff, det vil si 60 år, og at den hovedtiltalte får ytterligere 25 år.

Tyrkia hører med til den bibelske historien, ikke minst er landet knyttet til de første kristne forsamlingene Antikoka, Efesos og menighetene i det galatiske området. Her lå også de syv menighetene som omtales i Åpenbaringsboken. Livskraftige menigheter den gangen. I dag utgjør tyrkiske kristne likevel bare 0,1 prosent av en befolkning på 72 millioner.

I forbindelse med bønnedagen i morgen har den protestantiske alliansen i Tyrkia sendt ut følgende bønneemner:

* Fred og Guds velsignelse over landet
* At Gud må vise sin kjærlighet og nåde til det tyrkiske folk gjennom helbredelse, tegn og under
* At Gud må bryte ned løgner og feilinformasjon som spres om Jesus, Bibelen og de kristne
* At hjerter og øyne blir åpnet slik at folk får se Jesus som veien, sannheten og livet.
* At tyrkiske troende som kjemper i første linje må klare å leve nær Herren
* At kristne ledere må være gode rollemodeller og trofaste tjenere
* At enheten som allerede finnes blant de troende må bli enda sterkere

Bildet er fra begravelsen til de tre kristne martyrene i Tyrkia.

Ingen kommentarer: