lørdag, april 03, 2010

Pave Benedict kjente til pedofile overgrep i 12 år før han avsatte overgriperen

Pave Benedict XVI trekkes nå mer og mer inn i den forferdelige pedofiliskandalen som avsløres i Den romersk-katolske kirke. NRK Kveldsnytt kunne i kveld offentliggjøre amerikanske dokumenter som viser at pave Benedict XVI kjente til pedofiliskandalen i Arizona i USA, mens han var kardinal Ratzinger, uten at han foretok seg noe med den. Til tross for at kardinal Ratzinger ble påminnet om saken fra en lokal biskop i brevs form, grep i følge NRK Kveldsnytt kardinal Ratzinger ikke inn overfor en navngitt katolsk prest.

Viser disse opplysningene seg å være riktige har paven et stort forklaringsproblem, og jo lengere det går før han snakker ut om dette i offentligheten, jo verre blir det for både ham og Den romersk katolske kirke.

I følge dokumentasjonen som foreligger tok det hele 12 år fra kardinal Ratzinger fikk kjennskap til de pedofile overgrepene, som beviselig har skjedd på 1970-tallet, til han fikk avsatt presten som stod for overgrepene.

I morgen samles tusener seg på Petersplassen for å høre paven tale. Vil han fremdeles ikke snakke om skandalen som nå rulles opp?

Se også:
http://www.vl.no/kristenliv/article21414.zrm

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=586167

22 kommentarer:

Kjetil Kringlebotten sa...

Kva meiner du han burde gjort? Paven fekk vite dette i 1996, 20 år etter at politiet i USA hadde lagt saka bort. Skal paven bestemme at ein person er skuldig til det motsette er bevist?

Bjørn Olav sa...

Men han gjorde altså ikke noe da han fikk vite det! Da hadde han blitt orientert av en av biskopene. Han uttrykte sin store bekymring. Det skulle gå 12 år!!! Først da grep han inn. Imellomtiden hadde han fått ytterligere brev, og har selv i sine svar skrevet at han ville ta æffære. Men kardinal Ratzinger ventet altså i 12 år. Det er ingen menneskerett å være prest. Når til og med biskopen som har tilsyn uttrykker sin store bekymring, og det ikke skjer noe, da bør det ringe noen bjeller. Så vidt jeg har fått med meg har Romerkirken interne rutiner for nitidige undersøkelser (inkvisjonen er et eks), så denne presten burde jo vært tatt ut av tjeneste og en intern granskning burde ha vært foretatt. Men så har altså ikke skjedd.

Glem ikke at det er barn og misbruk av dem vi snakker om.

Anonym sa...

Det kom også fram for noen år siden at det var kardinal Ratzinger PERSONLIG som tok avgjørelsene om å OVERFØRE prester fra en stat til en annen, heller enn å si dem opp. Ratzinger visste også at de fortsatte med sine overgrep etter at de var overført.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
PC sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Anonyme og i tillegg udokumenterte påstander blir slettet. Oversikten over debatten på BBC er blitt lagt ut en gang før. Den er derfor slettet her.

Bjørn Olav sa...

Jeg anbefaler dere å lese reglene som gjelder for kommentarer på denne bloggen. De er gjengitt i headeren.

Daniel sa...

Hei, jeg lurer på hva du anser som forskjellen på pedofile overgrep og overgrep?

Bjørn Olav sa...

Overgrep er overgrep, det finnes vel ikke noe som er verre enn overgrep mot barn.

Daniel sa...

Men altså, hva er forskjellen i dine øyne på pedofile overgrep, og overgrep mot barn?

I psykiatrien brukes pedofile overgrep som betegnelse på overgrep begått av pedofile. Mens andre overgrep mot barn omtales ofte som ikke-pedofile overgrep.

Så jeg lurte på om det var dette du mente?

I dette mener jeg indirekte og spørre om disse overgriperne er blitt vurdert som pedofile, eller om folk automatisk drar en automatisk linje fra overgrep til pedofili.

Jeg er pedofil, men har aldri begått et overgrep, og vil derfor ikke assosieres med overgripere. Er derfor jeg er litt "flisespikker";)

Bjørn Olav sa...

Jeg tror du nesten må spørre de som er hovedkilden, nemlig Associated Press.

Hva min mening angår mener jeg at mennesker med en pedofil legning bør få hjelp, til å kunne leve med normale seksuelle følelser. Er overgrep mot barn begått bør det behandles som det dette er: straffbare handlinger.

Daniel sa...

Skjønner at hovedkilden har brukt det ordet, men jeg er likevel kritisk til at flere bruker det like ukritisk.

Det finnes ingen behandling for pedofile. Derimot finnes det behandling for overgripere, så de bør straffes til både fengsel og behandling. Behandlingen er helt nødvendig for at de ikke skal begå nye overgrep igjen.

Men jeg er helt med på at pedofile burde følges opp bedre av helsedirektoratet. I dag finnes det ikke ett eneste sted og gå til, ingen møtesteder, hjelpetelefoner, nettsider, eller noen ting som kan være til hjelp.

Jo mer isolert og forsømt pedofile blir fra helsevesenet, jo lettere er det for at de begår gale handlinger.

Pedofilien bringer med seg så mange andre problemer og bekymringer, som gjør hverdagen vanskelig og takle. Nettopp dette burde det finnes hjelp for. Men det finnes ingen kur for å skifte legning.

Michael G. Helders sa...

Se gärna "Sex & The Vatican": http://erevna.nu/?p=1256 en äldre dokumentär- men på alla sätt och vis relevant i denna saken.

Bjørn Olav sa...

Daniel

Jeg tror at Herren Jesus kan løse fra alle bånd og bindinger. Også pedofili.Ingenting er for vanskelig for Ham.

"Får da Sønnen frigjort dere, da er dere virkelig fri." (Joh 8,36)

"Til frihet har Kristus frigjort oss." (Gal 5,1)

Daniel sa...

Jeg respekterer at du mener det. Og jeg er tilbøyelig til å tenke at Guds nåde er nok, også for meg.

Slik som Paulus. Kanskje var det pedofil han var? Hvem vet.

Det er derfor jeg "bruker" pedofilien jeg har til noe positivt, og ønsker å få til et samarbeid med helsedirektoratet om et hjelpetilbud for pedofile, som også skal være forebyggende for nye overgrep. Nå føler jeg det er et "oppdrag".

Bjørn Olav sa...

Daniel

Påstanden din om apostelen Paulus er en av de mest absurde påstander jeg har lest på lenge, og det er absolutt ingen - ingen - holdepunkter noe sted i Det nye testamente for å hevde dette.

Hvordan er det mulig å "bruke" pedofili til noe positivt? Dette er destruktive og ødeleggende krefter, både for deg og for de som utsettes for dem.

Daniel sa...

Hvorfor er det umulig at Paulus var pedofil?

Jeg kan bruke pedofilien til noe positivt ved å bidra med opplysning og informasjon til ikke-pedofile, samt at jeg ønsker og få opprettet hjelpetjenester for pedofile, og bidra til forebygging av overgrep.

Jeg er skapt slik, og må derfor motstå fristelsen.

Bjørn Olav sa...

Problemet ditt er at det ikke finnes den aller minste antydning i Det nye testamente noe sted, som skulle indikere at apostelen var pedofil. Hvor i all verden har du fått den ideen fra? Den er absurd, den er støtende både mot Gud, apostelen og mot barn som er blitt misbrukt. Ja jeg vil si det så sterkt at den er grovt krenkende!

Nei, du ble ikke skapt slik.

Daniel sa...

Det var ikke en idé, eller at jeg hadde noen som helst mistanke at Paulus var pedofil. Nå er ikke jeg noen stor Bibel-leser, så kanskje du vet mer enn meg om hva det var som plaget Paulus sånn?

Jeg brukte det bare som et eksempel, på at Guds nåde er nok, til og med for mitt problem.

Du er veldig bastant når du sier "nei, du er ikke skapt sånn". Jeg har et forhold til Gud, og tror han skapte meg slik. Det må jeg få tro på, like mye som du har din tro.

Bjørn Olav sa...

Jeg formoder at det er det som omtales som "tornen i kjødet" du sikter til?

Om det er det du tenker på, så er det viktig å merke seg følgende:

1. Apostelen Paulus hadde del i syner og åpenbaringer av en meget spesiell karakter. Han beskriver selv at han ble "rykket inn i Paradis og hørte ord som ikke kan uttales ..." (2.Kor 12,1flg)

Da må du jo spørre deg selv om du har slike åpenbaringer som apostelen Paulus hadde?

2. For det var nemlig på grunn av disse åpenbaringene at Paulus ble gitt en torn i kroppen. Se 2.Kor 12,7. Den beskrives på følgende måte: "... en Satans engel til å slå meg, så jeg ikke skulle bli hovmodig." Det er hva vi vet om denne lidelsen.

a) Den ble gitt pga de høye åpenbaringene og for at apostelen ikke skulle bli stolt pga dem.
b) Dette beskrives om "en Satans engel".

Ser du hvor absurd det er at du sammenligner deg selv med apostelen og påberoper deg at tornen kan være pedofili?

Det er også grovt krenkende overfor barna som er blitt misbrukt. Barn er ikke og skal ikke være objekter for voksnes begjær.

Det er heller ikke slik at Guds nåde dekker til synd. Guds nåde opplever vi kun når vi bekjenner vår synd, omvender oss fra den og vender oss vekk fra den.

Tror du at Gud skaper begjær hos voksne mennesker etter barn?

Anonym sa...

Det er tragisk å se at det er såvidt mange pedofilisaker i samfunnet, og flere kommer sikkert fram etterhvert.
At kristenfolk lever ut denslags perverse lyster er meg en gåte.Da tenker jeg både på det tilfellet vi har diskutert her før og de nye tifellene som dukker opp.
Det ser ut til at satan bruker disse kjødets lyster til å forlede og ødelegge mennesker.Mennesker som ikke er grunnfestet i sin tro.
Uten sammenligning av dette, så ser en jo tydelig hvordan satan gjør det han kan når det gjelder å ødelegge ekteskap osv. Ståle.