fredag, april 02, 2010

Nattverden - et bevis på Herrens nådige ivaretagelse, del 1

Jeg har forsøkt å oversette noe som den anerkjente bibellæreren C H Macintosh har skrevet om brødsbrytelsen. Skjærtorsdag feiret vi som familie nattverd hjemme hos oss. Det var fint å gjøre dette sammen som familie. Her er noe av det Macintosh skriver:

Innstiftelsen av Herrens nattverd må bli betraktet av enhver åndelig person som et spesielt rørende bevis for Herrens nådige ivaretagelse, og betydelige kjærlighet til sin menighet. Fra dens innstiftelse og frem til vår egen tid, har det vært et vedvarende, om enn et taust vitne til den sannhet som fienden i sin makt har forsøkt å gjøre korrupt og tilsidesatt, nemlig denne: At forsoningen er et fullendt faktum som kan nytes av selv den som har svakest tro på Jesus.

18 århundrer har gått siden Herren tok et brød og en kalk, og brukte dem som betydningsfulle symboler på sitt brutte legeme og sitt utgydte blod for oss, og til tross for all vranglære, all skisma, alle kontroverser og stev, all krig om prinsipper og forutinntatthet som kirkens historie kan by på, har denne uttrykksfulle institusjon blitt tatt imot av Guds hellige i alle tider.

Ja, det er sant: Fienden har hatt fremgang, gjennom hele den bekjennende kirkes historie, i å pakke det hele inn i en skrud av mørk overtro - med å presentere nattverden på en slik måte at det skjuler for den som deltar - de store og evige realiteter måltidet skal symbolisere: Kristus og Hans fullendte offer.

Ingen kommentarer: