onsdag, april 14, 2010

Tro Gud for frelse for hele ditt hus - del 1

Med bakgrunn i selvbiografien til Elisabeth Goldsmith skrev jeg en artikkel i går om velsignelsen av gudfryktige slekter. I dag begynner jeg en serie med artikler om noe jeg tror opptar mange av oss: Hvordan skal hele vårt hus, eller hele vår familie, bli frelst? Gud vil at alle mennesker skal bli frelst, og både Han og vi har omsorg for våre aller nærmeste.

Vi kjenner jo godt ordene fra Ap.gj 16,31:

"Tro på Herren Jesus Kristus, og du skal bli frelst, du og ditt husfolk."

Mange av oss tenker på våre barn og på vår slekt. Kanskje mange av dem ikke følger Herren, og vi tenker på hvordan det skal gå med dem. Gjennom dette bibelstudiet skal vi se nærmere på hele hushold som ble frelst, og vi begynner med Noah. Jeg tror dette lille bibelstudiet vil hjelpe oss til å øke vår tro på at vi skal få med oss hele familien vår til himmelen:

Om ham og hans familie heter det i 1.Mos 7,1:

"Så sa Herren til Noah: Kom inn i arken, du og hele ditt hus, for Jeg har sett at du er rettferdig for Mitt ansikt i denne slekt."

Arken er jo et bilde på Kristus, og vannflommen var Guds dom over folkene på grunn av deres synd. Alle som befant seg i arken ble frelst fra vannflommen. Vi leser følgende i Hebr 11,7:

"Ved tro, etter å ha fått et guddommelig varsel om de ting som ennå ikke var synlige, bygde Noah i gudsfrykt en ark til frelse for sin husstand. Ved den fordømte han verden og ble arving til den rettferdighet som er av troen."

En annen skikkelse fra Den gamle pakt som fikk løfte om frelse for sin slekt var Abraham:

"For Jeg har utvalgt ham, for at han skal befale sin barn og sitt hus etter seg at de skal holde seg til Herren og gjøre rettferdighet og rett, og for at Herren skal gi Abraham det Han har talt til ham om." (1.Mos 18,19)

Er du en troende far? Gjør som Abraham, ta ansvar for ditt hus! Løft hver og en av din familie inn for Herren i bønn, og gjør som Abraham og de andre patriarkene: Lys Herrens velsignelse over hver eneste en av dine barn og barnebarn. Gjør det med navns nevnelse.

(fortsettelse)

1 kommentar:

Karin sa...

Halleluja!
"Gör såsom Abraham gjorde,
skåda mot himmelen opp!
Medan du stjärnorna räknar,
växer din tro ditt hopp".
Ja detta tar jag till mej,att lyfta fram de mina deras namn en och en inför Herren!
Vi får göra som Abraham,där allt hopp var ute,så trodde han ändå på Vad Gud sagt.Ja vi får tro på Guds Frälsning,både till våra familjemedlemmar och för våra länder!Amen