onsdag, april 28, 2010

Behovet for en mektig Helligåndens vekkelse

Jeg holder for tiden på med å lese et gammelt nr av The Pentecostal Evangel, offisielt organ for Assemblies of God. Det er fra 26. april i 1924. Jeg finner interessante artikler av både Smith Wigglesworth og Donald Gee, ledende skikkelser i den gryende pinsevekkelsen. Men det jeg fester meg ved i første omgang er en liten nyhetsnotis fra Sister Nettie D. Nicols, som er misjonær i Kina. Hun skriver:

"Vi lever virkelig i en kristisk tid. Modernismen gjør virkelig store fremskritt her i Kina og mange, spesielt i misjonsskolene blir ført på avveier. Må Herren forene våre hjerter til å be om en mektig Helligåndens vekkelse. Å hvor vi trenger dette her i Ningpo og for dette er det vi ærlig ber om og tror for. Våre hjerter er oppmuntret av alle hedningene som kommer til vår nye misjonstasjon. Mange av dem har aldri hørt evangeliet. Vi ser frem til å få besøk av to venner fra Shanghai. De skal hjelpe oss i neste ukes møter og vi forventer at Gud skal bryte igjennom."

Når jeg leste dette tenkte jeg at mye av dette kunne jo ha vært skrevet i dag! Også i dag er det slik at rasjonalismen og moderne trender bryter ned troen hos folk, og tar fra dem frimodigheten og troen på at Gud kan gjøre under.

Like mye som den gang trenger vi en "mektig Helligåndens vekkelse"! Ja, kanskje mer.

Og som den gang er det bare en vei å gå: bønneveien.

Jeg tenker på de 120 som var samlet på Øvresalen. De bad.

Så leser vi i Apgj 2,1-4:

"Da pinsedagen var kommet, var de alle samlet på samme sted med samstemt sinn. Og plutselig kom det en lyd fra himmelen, som av en stormende, mektig vind, og den fylte hele huset der de satt. Så viste det seg delte tunger for dem, som av ild, og de satte seg på hver enkelt av dem. Og de ble alle fylt med Den Hellige Ånd og begynte å tale i andre tunger, alt etter som Ånden ga dem å tale."

Rekk opp hånda alle de som tror at det er dette vi trenger! :D

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg rekker opp hånda!Ole Anders