søndag, april 25, 2010

Peter Halldorf til innvielsen av Himmelfartskapellet



Da har jeg den store gleden av å fortelle at Peter Halldorf (bildet) vil være med på innvielsen av Kristi himmelfartskapellet (bildet) søndag 6.juni. På forunderlig vis har Herren svart på en bønn jeg har bedt siden 1988. Da begynte jeg å be om at Herren skulle gi oss et bønnekapell hvor vi kunne invitere mennesker til stillhet, bønn og mulighet for samtaler. Jeg bad om et kapell likt St.Georgkapellet i Neiden, bygget av hl. Trifon av Petsjenga, som jeg synes var så vakkert. I fjor svarte Herren på våre bønner. På nåværende tidspunkt er det ennå uavklart hvor kapellet vil bli plassert, så dette er et stadig bønneemne for oss.

Kapellet vil bli en del av Pilegrimskommunitetens arbeid, som jeg har tatt initiativet til. Dette er en økumenisk kommunitet hvis trosgrunnlag er nedfelt i den apostoliske og nikenske trosbekjennelsen. Pilegrimskommuniteten er en såkalt spredt kommunitet der medlemmene ikke bor sammen, men har fellesskap fra tid til annen, og forøvrig lever et regelmessig bønneliv der hvor de bor. Kommuniteten ønsker å knytte til seg medlemmer fra ulike kristne trossamfunn og kirker, som ønsker å leve i pakt med Bergprekenen, de klassiske åndelige disipliner, tidebønnstradisjonen og praktisering av Jesusbønnen. Kommuniteten ønsker å leve i tråd med Jesu ord i Joh 17,21: "at de alle må være ett."

Kl 18.00 vil det holdes en økumenisk gudstjeneste i Toten Frikirke på Raufoss hvor Peter Halldorf taler. Etter gudstjenesten vil så kapellet bli innviet.

Vær gjerne med på å be om at vi må finne en god løsning for hvor kapellet skal bli stående, og for de midlene som trengs for å få dette finansiert. Jeg kommer tilbake til flere opplysninger både om Himmelfartskapellet og Pilegrimskommuniteten, og om innsamlingsaksjonen for finansieringen av kapellet. Men sett av dagen nå og ta turen til Raufoss denne dagen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette vil jeg være med på!