søndag, april 11, 2010

I dag bøyer vi oss i sorg og bønn for Polen


Den ufattelige tragedien som rammet den polske nasjonen lørdag gjør oss nesten målløse. Polens president Lech Kaczynski og hans kone, landets sentralbanksjef, hærsjef og presidentens stabssjef og mange flere av landets ledelse ble drept i en forferdelig flyulykke i Smolensk i Russland. Vi deler sorgen til de som tok til gatene i går i polske byer og landsbyer, og vi deler sorgen til de 100.000 polakkene som bor i Norge. I dag bøyer vi våre hoder, folder våre hender og ber. For alle de som er direkte berørt av tapet av de som døde i flyulykken, og for den polske nasjonen som skal reise seg igjen etter å ha mistet så lange av sine ledende menn og kvinner.

Det er underlig å tenke på at dette skulle skje samme dag som ofrene for Katyn massakren skulle minnes. Som kjent tok sovjetiske tropper livet av rundt 20.000 polske militære og intelektuelle for nøyaktig 70 år siden.

Vi ber om at den polske nasjonen gjennom denne grusomme tragedien som rammet lørdag må vende seg til Gud. Polen har reist seg på ruinene av kommunismens sammenbrudd, men rikdommen er en forførende makt. Kriminalitet, vold og umoral preger det polske samfunnet i større grad enn før - særlig i de unge generasjonene. Be om stabilitet, fremgang og frihet som gjør at det er god grobunn for å forkynne evangeliet. I stedet for materialisme, måtte den polske nasjonen søke de evige verdier.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lech Kaczynski har vært en av de konservative katolikkene, derfor var han imot abort og homofil ekteskap.

Det likte ikke de fleste andre politikerne i EU.

Jeg kan godt tenke meg at flystyrten ble styrt av noen politikere. Men hvis dette stemmer, så kommer det nok aldri opp i avisene. (vi kaller det for europeisk maffia)

Polakkerne er i allefall temmelig sikker på at det har vært et attentat.