tirsdag, april 20, 2010

Inderlig oppfordring til bønn for Kirgisistan

"Vi ber dere inderlig om å be ivrig for vårt land, for alle Guds barn og for alt Guds arbeid i Kirgisistan!"

Det er Heinrich Focht, som representerer Baptistunionen i Kirgisistan, som kommer med denne sterke oppfordringen til kristne verden over.

Oppfordringen kommer i form av et brev, hvor Focht - etter først å ha hilst oss med påskehilsenen fremfor noen: "Kristus er oppstanden, ja Han er sannelig oppstanden!" - beskriver det som er kjent for oss gjennom media, om opprøret mot den sittende presidenten, og gruppene som ødelegger alt i sin vei.

Så skriver Focht: "Men midt oppe i kaoset som har oppstått har Gud gjort under. Ingen av de kristne (han kaller dem "De trofaste") er blitt skadet, og samtlige bedehus står uskadd. Alle landets menigheter har fortsatt med å holde gudstjenester, til tross for opptøyene."

Heinrich Focht forteller at 9. april ble en spesiell bønnedag for Kirgisistan, hvor det ble holdt bønn i alle baptistmenighetene i landet. 12. april, da Focht skriver sitt brev, ble det sendt ut en oppfordring til alle landets menigheter om en tre ukers bønn og fastekampanje med start samme dag. Planen er at tre menigheter er i bønn og faste hver dag, og sender stafettpinnen videre.

De kristne i Kirgisistan deler følgende bønneemner med oss:

* Be om at Herren bevarer vårt land fra borgerkrig
* At freden vil bli opprettet
* At Gud vil gi oss gudfryktige ledere med visdom til å lede landet
* At Gud vil frelse oss fra det onde og oppmuntre de troende
* At Gud sender en kraftig vekkelse slik at Kirgisistan blir en kristen nasjon


De hilser oss med ordene fra Kol 4,2-3:

"Vær vedholdende i bønnen, så dere våker i den med takk til Gud. Be også for oss, at Gud må åpne en dør for Ordet, så vi kan forkynne Kristi mysterium. For det er for deres skyld jeg er i lenker."

Vi lar oppfordringen gå videre til bloggens bedere.

Ingen kommentarer: