tirsdag, april 13, 2010

1500 jøder i Kirgisistan føler seg svært utsatt på grunn av opptøyene

Det jødiske samfunnet i Kirgisistan holder pusten og ber det internasjonale samfunnet om hjelp. De siste dagers opprør, hvor mobben har tatt overhånd i hovedstadens gater, gjør at de jødene som oppholder seg der føler seg svært utsatt og redde.

Det finnes 1500 jøder i Kirgisistan, flesteparten av disse oppholder seg i hovedstaden Bishkek. Mer av halvparten av disse lever på sosialtrygd, som de mottar gjennom det lokale Hesed-senteret. Dette senteret er støttet av ulike jødiske organisasjoner.

Situasjonen i Bishkek er svært ustabil og kan komme ut av kontroll igjen. Jødene som bor der kan lett bli gjort til syndebukker i den spente situasjonen som preger landet. Butikker nær den jødiske synagogen er angrepet, men frem til nå har synagogen fått stå i fred. Bildet er fra en gudstjeneste i denne synagogen i Bishkek.

Vi ber våre bedene lesere om å huske på våre jødiske venner i Kirgisistan. La oss be for deres trygghet, at synagogen må få stå urørt, og at Gud kan kalle dem tilbake til deres eget land, Israel. Mest av alt ber vi om at de må få oppleve å finne Messias.

Ingen kommentarer: