mandag, april 05, 2010

3000 møtte fram i begravelsen til familien Esh

Over 3000 mennesker møtte opp i begravelsen til familien Esh/Gingerich i forrige uke. Da ble 11 mennesker drept i en forferdelig bilulykke. De var alle på vei til en bryllup i Iowa. På vei dit, fra Kentucky, kom en semitrailer ut av kontroll, og kolliderte med bilen hvor disse mennonitene satt. John Esh (64), hans kone Sadie (62) og deres døtre Rachel (20), Anna (33), Rose (40), og sønnen Leroy (41), hans kone Naomi og deres to måneder gamle sønn, Jalen, og Rachels forlovede, Joel Gingerich (22) døde. Det gjorde også Ashlie Kramer, en venn av familien. Joel og Rachel skulle gifte seg senere i år. Sjåføren av semitraileren døde også. Semitraileren ble satt i brann umiddelbart etter ulykken.

Påsken 2010 skulle bli den påsken da Herren hentet nesten hele Esh familien hjem til seg. To adopterte sønner, Johhny og Josiah, var de eneste som overlevde ulykken. De satt fastspent i sine barneseter.

Mennoniter og medlemmer av Amish samfunn fra hele USA deltok i den svært bevegede gudstjenesten. Åtte enkle trekister sto inne i forsamlingssalen til Marrowbone Christian Brotherhood Church, i den ene lå også den to måneder gamle babyen sammen med sin mor. Deltagerne i begravelsen gikk sakte forbi de åpne kistene, mens det ble spilt kristne sanger som familien Esh hadde sunget inn. Familien Esh var kjent for å sine vakre stemmer. John Esh vil bli husket som en bønnens mann.

En journalist som dekket begravelsen for lokalavisen forteller at begravelsen var som et eneste stort vekkelsesmøte, hvor alle de tilstedeværende ble minnet om hvor lite vi vet foran oss, og at vi må være rede til å møte Herren nårsomhelst.

Bildet av familien Esh er tatt en stund før ulykken og viser hele familien. Nå er flesteparten hjemme i himmelen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg skal gjøre to ting nå:


1:
-bestille CDene under:
www.eshfamily.org


2:
-skrive noe i gjesteboka på sammme sida (det må du også gjøre)