søndag, januar 31, 2016

Jay Rawlings mottok prestisjetung pris

En god venn, Jay Rawlings (bildet), mottok torsdag den prestisjetunge prisen "World Jewish Congress and Knesset Christian Allies Lifetime Achievement Award. Rawlings fikk prisen under feiringen av 10 års jubileet for denne organisasjonen, og den ble delt ut i ærverdige Waldorf Astoria Hotel i Jerusalem, under det som kalles 'Night of Honor our Christian Allies'.

Jay Rawlings fikk prisen for sitt mangeårige 'urokkelige engasjement for staten Israel'. Journalisten og TV-mannen, Jay Rawlings, har laget mer enn 130 dokumentarfilmer om Israel, og gjennom dem har mange fått åpnet øynene for det som sekulær presse sjeldent viser fra Israel. Filmene til Rawlings er alltid preget av stor faglig dyktighet, både hva innhold og form angår. Rawlings er også kjent for være mannen som klarte å smugle ut informasjon om de såkalte 'refusnik-jødene' i det tidligere Sovjetunionen.

Jay Rawlings driver 'Israel Vision TV' sammen med kona Meridel, og har besøkt Norge en rekke ganger. Hans filmer har vært vist på en rekke kristne TV-kanaler, hvor han blant annet har utfordret kristne til å ta ansvar for å be for Jerusalem. De som melder seg for denne forbønnstjenesten får utdelt sin egen gate, som de tar forbønnsansvar for.

Selv har jeg hatt gleden av å møte Jay Rawlings, som opprinnelig kommer fra Canada, en rekke ganger, blant annet i Jerusalem. Det er en mann med stor integritet, som jeg setter veldig stor pris på.

Foto: Facebook.

Ingen kommentarer: