søndag, januar 03, 2016

En bønn skrevet av John Wesley

I kveld ber jeg denne bønnen av John Wesley (bildet). Den er veldig radikal, men jeg vil gjerne leve radikalt for Jesus! Når man leser denne bønnen forstår man hvilken kraft John Wesley og de tidlige metodistene representerte.

Jeg tilhører ikke lenger meg selv, men er Din. Sett meg til hva Du vil, ranger meg med hvem Du vil, sett meg til å gjøre, sett meg til å lide, la meg være ansatt hos Deg, eller satt til side for Deg, eller forfremmet for Deg, eller gjort liten for Deg, la meg være fylt eller tom eller ha alle ting, eller ingenting.

Frivillig og helhjertet overgir jeg alle ting til Din glede og disposisjon. 

Og nå, herlige og velsignede Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd, Du er min og jeg er Din - la det være slik - og denne pakten som nå er gjort på jorden, la den bli ratifisert i himmelen. 

Norsk oversettelse (C) Bjørn Olav Hansen

2 kommentarer:

Ole Petter Erlandsen sa...

Takk! Lette nettopp etter en god norsk oversettelse. Radikal bønn, men får liksom livet til å falle på plass.....

Sigurd Heiervang sa...

Bønnen gir mulighet for å hvile i en total overgivelse av våre liv til Kristus Jesus. Det er ikke lett, men om jeg greier det, ved Guds og gode trossøskens hjelp, venter en hvile som gir ny kraft. For det var hvilens dag mennesket først møtt etter skapelsen. Hvile sammen med Gud!