søndag, januar 10, 2016

Baptistene satser på litteraturmisjon i Makedonia

Europeiske baptister har for tiden bønnefokus på Makedonia. Det evangeliske arbeidet her er i pionerfasen. Det finnes kun to baptistmenigheter i landet, med tilsammen 100 døpte medlemmer. Makedonia, som erklærte sin uavhengighet etter å ha vært en del av Jugoslavia, i 1991, har drøyt to millioner innbyggere, så det er klart at baptistene er marginale i dette landet på Balkan.

Men - for det er et 'men' - det skjer mye positivt. Særlig i Skopje, hovedstaden i Makedonia. Der finnes menigheten, 'Baptistkirken De gode nyheter' (bildet), hvor Marko Grozdanov. Han og kona, Tina, har tre små barn. Det siste barnet ble født i mars i fjor. Denne menigheten er ikke bare en menighet for Skopje, men her er det også tenkt som et senter for baptistsamfunnet i landet.

Blant annet til man her fortsette med det som man anser som det viktigste arbeidet akkurat nå: litteraturmisjonen. 50.000 Nytestamenter og flere kristne bøker skal selges eller gis bort. Bibelspredning og kristen litteratur har alltid vært viktig for baptister, og har i flere år nå vært det viktigste satsningsområdet i Makedonia.

I byer som Ohrib og Prilep finnes det grupper av baptister, og her er planen at det etterhvert skal dannes menigheter.

Den eldste baptistmenigheten i Makedonia finner vi i byen Radovish. Denne menigheten har to store utfordringer i tiden fremover: Den ene er at det begynner å bli mange gamle medlemmer, og det andre er at menigheten for tiden står uten pastor. Be gjerne om at denne menigheten får ny pastor snart. Be også for litteraturarbeidet, og for menigheten i Skopje og planene om menighetsplanting.

Ingen kommentarer: