mandag, januar 04, 2016

Ungdom i Oppdrag: Vi er en moderne klosterbevegelse

Dette er nesten litt i overkant av hva jeg kunne ha drømt om og håpet på!

Den tidligere generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband, Egil Grandhagen (bildet), underviser i dag på arbeidermøtet til Ungdom i Oppdrag, om klosterbevegelsen!

Og Ungdom i Oppdrag, Andreas Norli, ønsker å hente inspirasjon fra kirkens røtter.

'Vi er ikke nonner og munker, de fleste studentene blir her bare noen år, men vi har likevel mye til felles med de monastiske kommunitetene i kirkehistorien, sier den nasjonale lederen for Ungdom i Oppdrag, til Dagen i dag.

Og han begrunner dette med følgende:

'Basene (til Ungdom i Oppdrag) kjennetegnes av mennesker som lever i en rytme av bønn, bibellesning, personlig refleksjon, i tillegg til misjon, barmhjertighetsarbeid og praktisk arbeid. Alle disse handlingene kjennetegnet de monastiske kommunitetene ...'

Wow! Alle de som har fulgt bloggen min noen år nå forstår at jeg er bittelitt (!) begeistret i dag! Dette gleder jeg meg stort over og koster på meg et aldri så lite halleluja. Både for Grandhagen og UIO. Det skal bli spennende framover når flere griper visjonen om den ny-monastiske bevegelsen, en bevegelse som har slått rot i mange land og brakt med seg så mye velsignelser. Mennesker over alt bærer på en djup lengsel etter å leve med en bønnerytme for hverdagene, en rytme som også strekker seg ut til andre i praktisk nestekjærlighet.

Foto: Fjellhaug skoler.

Ingen kommentarer: