onsdag, januar 20, 2016

Vi er aldri så ovenpå som vi er nede på våre knær

I går fikk jeg anledning til å se 'War Room', sammen med min kone og en god venn av oss. Det angrer jeg ikke på. Dette er en av de beste kristne filmene jeg har sett, og den første filmen som virkelig viser bønnens betydning og kraft. Har du ikke fått sett den ennå, og har mulighet til det, bør du virkelig benytte anledningen.

Siden år jeg sluttet som pastor i 2005 har bønn vært mitt kall på heltid. Både nasjonalt og internasjonalt. Mer og mer har jeg innsett at den virkelige kampen utkjempes på kne.

'Vi er aldri så ovenpå som vi er nede på våre knær', kan vi lese i boken 'På kne for Gud', som Norsk Litteraturselskap gav ut i 1962. Boken er skrevet av 'en ukjent kristen'.

Det er virkelig sant. Det finnes ingenting som ikke bønn kan berøre og forandre. Etter hvert som tiden går og man modnes som kristen forstår man mer og mer dette: all svikt skyldes svikten i lønnkammerbønnen. Det er der - ikke noe annet sted, ikke på talerstolen en gang - at den virkelige kampen utkjempes! En har sagt at 'Satan ler av alt vårt strev, håner vår visdom, men skjelver når vi ber'. Og sannheten er at 'du kan gjøre mer enn å be etter at du har bedt. men du kan ikke gjøre mer enn å be før du har bedt'.

Hensikten med bønneseminaret vi reiser rundt med i ulike menigheter er å hjelpe mennesker til be midt i sine travle hverdagsliv, til at bønnen ikke blir enda en stressende aktivitet, men blir like naturlig som å puste. Vi kommer til å følge opp dette seminaret overfor menigheter som har takket ja til vårt bønneseminar: Å be med hvilepuls, med seminaret: Å be knelende på Guds løfter, hvor vi går djupere inn i bønnens verden med praktisk hjelp for å få bønnelivet til å fungere. I dette seminaret inngår også temaet: Bedende lesning av Bibelen.

Om din menighet er interessert i disse seminarene om bønn, kan du ta kontakt med meg på epost: bjornolav58@gmail.com eller 90525875. Send da gjerne en sms så ringer jeg deg opp igjen.  Disse seminarene om bønn er lagt opp slik at de passer i alle menigheter, uansett kirkesamfunnstilhørighet.

Ingen kommentarer: