mandag, januar 04, 2016

55.000 drepte i Syria i fjor

Mer enn 55.000 mennesker ble drept i Syria i 2015. Av disse er 2,500 barn. Siden den blodige konflikten startet har mer enn 260.000 mennesker mistet livet, og fire millioner mennesker er på flukt. Krigen i Syria har skapt den største flyktningekatastrofen i verden siden 2. verdenskrig.

Døds- og tapstallene som nå offentliggjøres er så dramatiske og forferdelige at vi nok ikke klarer å ta dette inn over oss helt og fullt. For i tillegg til det disse nakne og kalde tallene forteller oss, kommer de skadede, alle de som har pådratt seg traumer, alle hjem som er ødelagt, alle kirker og klostre som er jevnet med jorden. Og så har vi de som er kidnappet av IS og andre islamistiske terrorgrupper.

Og det er ingen tegn ennå på at dette skal få en snarlig slutt.  Jeg tror vi alle kjenner på en djup avmakt når det gjelder dette, men la oss ikke gi opp den tjenesten vi har som forbedere! Har du ikke lest Kari Fure's bok 'Flukten fra Syria og Irak' som kom på Lunde forlag i fjor, så anbefales den på det aller varmeste. Ved siden av å være velskrevet og svært interessant, gir den deg også mange faktaopplysninger og innsikt i konflikten, som gjør den til et godt redskap for deg som vil be konkret og målrettet,

Ingen kommentarer: