mandag, mars 15, 2021

USA: Pastorer som advarte mot konspirasjonsteorier slutter i tjenesten


Kristne radikaliseres med hjelp av konspirasajonsteorier, advarer amerikanske pastorer. Flere amerikanske pastorer velger nå å slutte som pastorer. Årsaken er at konspirasjonsteorier har fått fotfeste i flere forsamlinger. Det er svenske Dagen som skriver om dette i dag.                                                                

Til avisen Business Insider sier pastor Jared Stacey; 'Det er ikke lett å se mennesker som du har investert tid i radikaliseres så raskt fremfor deg.'

QAnon er en konspirasjonsteori som først og fremst har sitt utspring i det ytterste høyre i USA. Teorien handler blant annet om president Donald Trump ble utsatt for et komplott, utført av ulike innflytelsesrike personer med satanistiske og kanibalistiske tendenser. Noe bevis for teorien finnes ikke. Mange av tilhengerne er også skeptiske til koronaepidemien og er imot restriksjonene og bruken av munnbind.

Flere amerikanske pastorer forteller nå at de har valgt å slutte som pastorer etter at medlemmene har sluttw seg til disse konspirasjonsteoriene. En av disse er Vern Swieringa, som inntil for noen få uker siden var pastor en menighet i Michigan, tilhørende Christian Reformed Church. Han valgte å slutte som pastor da flere av medlemmene hevdet at pandemien var en bløff.

- Det var da jeg satte foten ned. Jeg kommer ikke til å preke foran en forsamling som vil synge of som ikke vil bruke munnbind.

Allerede i 2018 oppdaget pastor Swieringa at QAnnon-teorien ble spredt blant medlemmene og han valgte da å ta dette opp med ledelsen for menigheten. Det førte ikke fram. Pastor Jared Stacey er en av 1400 evangelikale pastorer i USA som tidligere i år publiserte et åpent brev, der de tar avstand fra "den radikaliserte kristne nasjonalismen". 

Ingen kommentarer: