fredag, mars 26, 2021

Sjefredaktørskifte i Sojourners

Jim Wallis (bildet) overlater ansvaret for tidsskriftet han startet for 50 år siden til Adam Russel Taylor. Taylor blir dermed Sojourners første afrikansk-amerikanske president og sjefredaktør. Wallis fortsetter med å skrive for tidsskriftet og skal fortsette med å lage podcasten: Soul of Nation.  Han blir nå det anerkjente kristne månedstidsskriftets ambassadør.

Jim Wallis forteller i siste utgave av Sojourners at hans første og naturlige valg av etterfølger var Adam Russel Taylor Taylor har vært knyttet til Sojourners (som på norsk kanskje kunne blitt Pilegrimen) de siste 20 årene. Sceneskiftet skjedde i januar i år i det tidsskriftet rundet 50 år. 

Sojourners oppgave er å inspirere til håp og handling ved å gi uttrykk for et bibelsk kall til sosial og etnisk rettferd, samt et stort engasjement for fred og bevarelse av miljøet. 

Adam Russel Taylor er ordinert pastor innen American Baptist Church og Progressive National Baptist Convention og er en av pastorene i Alfred Street Baptist Church i Alexandria i Virginia, USA. Han har også ledet Trosinitiativet til Verdensbanken og tjent som visepresident i den humanitære organisasjonen World Vision.


Billedtekst: Jim Wallis. Foto: Wikipedia og Adam Russel Taylor. Foto: Sojourners

Ingen kommentarer: