lørdag, mars 20, 2021

Skremmende uttalelser fra Rick Joyner: Kristne må bevæpne seg og danne militsgrupper


 Rick Joyner (bildet), kjent profilerrt forfatter og toneangivende amerikansk profet og en sterk tilhenger av Donald Trump mener at kristne bør bevæpne seg om det skulle bli en ny amerikansk borgerkrig og sågar slå seg i lag med militsgrupper. Uttalelsene er sjokkerende og skremmende.  For en som har sin tilhørighet i Døperbevegelsen er en slik teologi ganske så fremmedartet. Frem til keiser Konstantin var kirken pasifistisk med sterk vekt på Bergprekenen. Først når kirken blir den romerske stats offisielle religion ble det en ære å bære våpen. Da begynte kristne å drepe hverandre.

Rick Joyner var nylig gjest på The Jim Bakker Show, og her oppfordret han sine medkristne til å danne militsegrupper og forberede seg for en kommende borgerkrig. Ifølge Right Wing Watch har Joyner brukt år på å advare om at USA er på vei mot en borgerkrig og krigslover og har fortalt sine tilhengere at det ikke er noe poeng i å be for å forhindre en slik krig fordi konflikt er uunngåelig. Han advarte om at de i stedet burde bevæpne seg for å forberede seg på den kommende kampen. 

I TV-innslaget sier han blant annet:

"Jeg sier deg at vi må være klare til å forsvare familiene våre, samfunnene våre, våre naboer, våre kirker, alt fordi det kommer hit," sa Joyner. "Jeg tror ikke det kommer til å være et nabolag unntatt fra det som kommer."

Joyner henviser til en drøm han har hatt:

""Vi sier til folket vårt:" Du trenger virkelig å kunne beskytte din egen familie, og du må kunne samles sammen med andre som skal gå sammen for å beskytte nabolagene sine, "sa Joyner. “Jeg så militser dukke opp som sopp over hele landet. Dette var ikke rasistiske militser. De var ikke onde. Alt de vil gjøre var å beskytte samfunnene sine. Og Herren viste meg i denne drømmen at han hadde sådd hele landet vårt med en bestemmelse for å beseire dette angrepet, og frøene som han har sådd i hele vårt land for å beseire det, var veteranene fra afghanske og irakiske kriger som visste hvordan de skulle kjempe urbane krigføring og alt annet. ”

Rick Joyner identifiserer ikke hvem han mener er fienden. Joyner sier aldri egentlig hvem som fører den såkalte "krigen" annet enn at det er noe "ondt" "som tar over landet vårt." 

Joyner som profeterte feil vedrørende Trumps gjenvalg, fortsetter å komme med nye forutsigelser: 

"Krigen som utspiller seg, den går helt ned til, tror jeg, hvert nabolag i hvert samfunn, hver by, og det vil bli en borgerkrig," spådde han. “Det kommer til å bli, tror jeg, stadig verre med den økende tiden det tar for amerikanerne å stå opp og presse tilbake mot dette ondet som har tatt over landet vårt. Det er en tid for fred og en tid for krig, heter det i Forkynneren. Vi er ikke på vei mot fred akkurat nå, vi er på vei mot konflikt og krig, og vi må forberede oss på det. Vi må få ut ordet. Folk må være forberedt. "

Ingen kommentarer: