onsdag, mars 10, 2021

Et profetisk kall til å hjelpe jødene hjem, del 1


Det ble en annerledes bønnekonferanse i Holyland Hotel i Jerusalem i januar 1991. Konferansen ble arrangert av Intercessors for Israel. Som på det minneverdige bønnemøtet i Jerusalem i år 33, og som er beskrevet i Apg 1 og 2, var det 120 mennesker samlet denne gangen også. Bederne kom fra 24 forskjellige land. Mandatet deres hadde de fått fra profeten Esekiel. De skulle 'stille seg i gapet for mitt åsyn til vern for landet' (22,30) Mer bokstavelig og konkret kunne det ikke bli! Mens Saddam Husseins scud-katetter for over det bibelske landsskapet, satt de 120 bederne iført gassmasker innesperret i hotellets bomberom. Slik ble profetisk samtidshistorie skrevet, og Ebenezer Emegency Fond stiftet!

I januar var dette ganske nøyaktig 30 år siden. 

Bønn var grunnvollen tjenesten ble bygget på den gangen, og slik er det fremdeles. Gud valgte en sveitsisk forrettningmann ved navn Gustav Scheller og hans kone Else, som hadde bosatt seg i Bournemouth i Storbritannia til å få sparket det hele i gang. De ba inderlig til Gud for Israel og for jødene, og minnet Gud på Hans evige løfter til land og folk.

Gustav Scheller er mannen i dress på bildet.

På bønnekonferansen i Holyland Hotel i Jerusalem befant den messianske jøden Steve Lighte seg som en av talerne. I 1974 hadde han et syn. Steve Lighte forteller om dette i boken 'Exodus II': 'I 1973 førte Herren meg til Europa der jeg ett år senere hadde et syn i Braunschweig under en 6-dagers-faste. Og her viste Gud meg at han ville føre jødene ut av Sovjet.' 


Bildet viser Steve Lighte.

Gustav Scheller uydyper historien om dette synet Steve Lighte har i boken: 'Operation Exodus' med undertittelen: 'Prophecy being fulfilled', her i min oversettelse: 'Guds kraft kom inn i rommet. Den var så sterk at jeg ikke kom meg opp fra gulvet...På den siste dagen satte jeg meg en djup lenestol. Plyselig så jeg for mine øyne en enorm skjerm med en stor mende jødiske ansikter. Det var så mange av dem. Det var hundretusener av jødiske mennesker. De var på skjermen og jeg begynte å se dem komme sammen . Jeg så ansiktene som om de satt rett overfor meg ved bordet. Så så jeg landet de kom fra. Det var Sovjetunionen. Jeg kunne se dette landets grenser...'

Gud gir det samme kallet til Lighte det samme kallet som Han gav til Moses: Utfordre makteliten med å si: 'La mitt folk fare! Denne gangen fra landet i Nord.

Ebenezer ble et redskap Gud har brukt til å hjelpe jøder med å komme hjem til Israel. Det har vært et profetisk kall fra begynnelsen og hele veien frem til i dag, og vil forbli et profetisk kall. Gud vil fullføre sitt løfte om å høre sitt eget utvalgte folk tilbake til Løfteslandet. 

fortsettes

Ingen kommentarer: