fredag, mars 05, 2021

Tragedie rammer europeisk bønnebevegelse


Grunnleggeren og koordinatoren av Bønnehuset i byen Thun (Sveits) og mannen hennes, døde 2. mars i en ulykke mens de vandret i Alpene. Ifølge det sveitsiske nyhetsnettstedet Livenet hadde Michèle Käch og ektemannen Christoph (de giftet seg i juni 2020) nettopp startet en ukes ferie i fjellregionen Bern. Etter et vanskelig søk fant politiet og Alpine beredskapsgrupper begge omkommet.

De hadde sendt en video til slektninger av den vakre utsikten øyeblikket før ulykken.

Susanna Rychiger, tidligere leder for bønnebevegelsen 24-7 i Sveits og venn av Michèle, hadde "møtt paret til kaffe med tidligere samme morgen", fortalte hun Livenet. “Skuldrene mine gjorde vondt, og de ba spontant og naturlig for meg. Slik var de ”.

Rychiger, som var involvert i ulike bønneprosjekter med Michèle i årevis, legger til: "Hun hadde en lidenskap for å vandre med Jesus (...) Siden hun var liten, tok moren hennes med til til bønnerommet, hvor hun lærte om tilbedelse".

Bønnehuset i Thun ble åpnet i 2018 av Michèle og venninnen Maria Fechter. Målet deres var å bringe kristne fra forskjellige kirker sammen for å be og prise Gud. Flere evangeliske bevegelser støttet det lokale initiativet.

Maria Fechter sa: “Bønnehuset forblir åpent, vi vil fortsette å tilbe Gud (...) Vårt fokus er Jesus. Jeg har mistet min beste venn, og det gjør vondt, men dette handler ikke om å ha det bra, men om å fokusere på Jesus. Selv i smertene vil vi fortsette å tilbe, og vi vil sannsynligvis være enda mer klar over virkeligheten i det vi synger ”.

Familien til 'Mischi', som de kalte Michèle, skrev: «Hun lyttet til musikk hele dagen, og prøvde ofte å forestille seg hvordan himmelen er. Hun ønsket alltid å være nær Guds hjerte. Og nå er hun veldig nær ”.

Ifølge venner hadde Michèle også et hjerte for de som var utsatt for menneskehandel og hadde reist til andre steder for å bli involvert i kristne initiativer mot seksuell slaveri.

Oversatt fra Evangelical Focus av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: