fredag, mars 05, 2021

Politisk ungdomparti vil knuse sionismen og glorifiserer rakettangrep mot sivilbefolkningen


Når Vänsterpartiets (tilsvarende SV i Norge) ungdomsforbuund Ung Vänster holdt si kongress i januar sang man 'knus sionismen' gjentatte ganger. I samme sang ble rakattangep mot den israelske sivilbeolkningen glorifisert. Nå reagerer det Jødiske undomsforbundet i Sverige, og kaller med rette det som skjedde 'ren antisemittisme'. Det er den kristne avisn Världen i dag som omtaler saken.

Ved kongressen i januar slo Ung Vänster også fast i sitt prinsipprogram at de ønsker å se 'et kommunistisk samfunn' vokse frem i Sverige.

Det var Benjamin Dousa, i tankesmien Timbro, som på sosiale medier informerte om sangen som Ung Vänster sang i forbindelse med sin kongress. Sangen inngår i ungdomsforbundets eget sanghefte, og heter 'Leve Palestina'. I sangen heter det, i følge den teksten jeg har funnet på nettet:

'Vi har kastet steiner på soldater og politi, og vi har skutt raketter mot våre fiender, hele verden kjenner til vår kamp, leve Palestina. Knus sionismen!  Vi skal befrie vårt land.'

Ordene 'knus sionismen' gjentas en rekke ganger gjennom sangen. 

Uttrykket 'knus sionismen' er klart antisemittisk, mener blant andre Svenska komiteen mot antisemittisme (SKMA) Til SVT uttaler lederen for SKMA, Svante Weyler at det er 'vanskelig å forestille seg noe annet enn at man vil utrydde staten Israel. Og ideen om at man vil utrydde Israel er klart antisemittisk. Det finnes en lang tradisjon for å skjule antisemittisme bak begret anti-sionisme.'

Ingen kommentarer: