onsdag, mars 17, 2021

Hva har skjedd med fader Paolo?


Hva har skjedd med fader Paolo Dall'Oglio (bildet), en italiensk jesutittprest og prior for Deir Mar Musa klosteret utenfor Damaskus,som forsvant i byen Raqqa i Syria i juli 2013? Spørsmålet er fremdeles ubesvart. Raqqa var en periode selve arnestedet for det blodige terrorregimet til IS. En massegrav i Syria kan kanskje gi et svar, om da ikke fader Paolo fremdeles er i live. 

En massegrav med minst 100 døde kropper ble funnet utenfor Raqqa i juni 2020. Dette er ofre etter IS-regimet, og massegraven er funnet i det samme området fader Paolo forsvant. Men det er fremdeles ikke fremkommet noen oplysninger om fader Paolo er å finne i denne massegraven. Andre vil ha det til at IS fremdeles holder ham fanget, andre mener at etter at Raqqa ble satt fri overtok det syriske regimet å holde fader Paolo fanget. 

Problemstillingen ble igjen aktuell for meg denne uken. En god venn av meg tipset meg om Arabiske filmdager, hvor en av filmene som vises er en dokumentarfilm om blant andre nettopp fader Paolo, som jeg var så heldig å treffe og snakke med da han var i Norge bare uker før i 2013. Det syriske Assad-regimet hadde da nylig utvist fader Paolo fra Syria. Planen var at fader Paolo skulle oppholde seg i Roma en tid for studier, men han hadde opplagt andre planer. Etter at han hadde vært i Norge dro han tilbake til Syria og så til Raqqa. >Her stanser alle spor.

Det var sterkt å se han igjen i denne dokumentarfilmen. Inntil vi vet noe mer fortsetter jeg å be for ham, og for kommuniteten i Deir Mar Musa.

Her er filmen. Den kan streames frem til 02.00 torsdag, altså i morgen:


Ingen kommentarer: