tirsdag, mars 06, 2018

Politiet stenger stadig flere protestantiske kirker i Algerie

Politiet i Algerie har stengt to nye kirker under påskudd av at de ikke har myndighetenes godkjennelse. Lik andre kirker som har fått politiet på besøk og som har blitt stengt, sa politiet at de kom på grunn av klager på sikkerhetsforskriftene.

Begge kirkene som er stengt nå er medlemmer av Den protestantiske kirke i Algerie, som er godkjent av de algeriske myndighetene.

Nå kaller Den protestantiske kirke i Algeria til en uke i bønn og faste for det økende presset kristne i Algerie opplever. La oss stå sammen med dem.

Det er lokale politimyndigheter i Algerie's nordvestlige by Oran som har stengt kirkene L'Oratoire, en kirke som ligger i sentrum av Oran og en landsbykirke i Layayda, som ligger omlag 40 kilometer fra Oran.

9. november i fjor ble også en annen kirke i Oran-området stengt. Dette dreier seg om en kirke i byen Ain Turk. I den forbindelse hevdet myndighetene at kirken drev med illegal trykking av Evangeliene og andre kristne publikasjoner ment til bruk for evangelisering.

Siden 25. desember i fjor har 25 av de 45 medlemskirkene i Den protestantiske kirke i Algerie hatt besøk av representanter for Religionsdepartementet, nasjonalt politi, det hemmelige politiet eller brannvesenet. Det er tydelig hva disse er ute etter.

Ingen kommentarer: