lørdag, mars 24, 2018

Beklager - jeg har tatt feil: Det er MIN skyld at jeg er syk

Beklager, men jeg har ikke forstått at det er min skyld at jeg ikke blir helbredet. Det er jeg som ikke ber nok, og jeg ber ikke inderlig nok og jeg har heller ikke noe virkelig ønske om å bli frisk. Derfor lever jeg med hjerte- og lungesykdom, har diabetes, lavt stoffskifte, Parkinsons og her om dagen fikk jeg også vite at legen min mistenker at jeg har en sykdom til. Det endelige svaret på det får jeg først vite etter at jeg har tatt prøver på sykehuset.

Men det er min skyld alt sammen. Egentlig burde jeg ha vært helbredet for lenge siden. Men det er min skyld det også!

Takket være en statusoppdatering på Facebook-profilen til helbredelsesevangelisten Svein Magne Pedersen er jeg blitt opplyst. Han nevner 15 årsaker til at mennesker ikke blir helbredet, og han legger all skyld for dette på de syke. Som mange andre har gjort det før ham. Bibelen navngir tre stykker som alle hadde en forklaring på hvorfor ulykken og sykdommene rammet Job. Så Pedersen er i godt selskap. Jeg ser også at flere av mine Facebook venner trykker 'liker' på dette, så de mener sikkert det samme som Svein Magne Pedersen. Da vet jeg at de også mener at jeg må skylde på meg selv, når jeg ikke blir frisk.

Blant de 15 grunnene til at slike som meg og andre kroniske syke ikke blir friske nevner Svein Magne Pedersen dette:

* Folk vil ikke miste uføretrygden sin.
* Folk vil ikke bli friske av egoistiske årsaker. De vil ikke arbeide.
* Folk liker oppmerksomhet. Sykdommen er som en egotripp.
* Folk bruker sykdom til å manipulere andre.
* Folk blir ikke friske for noe binder dem til sykdommen.
* Folk blir ikke friske fordi de har feil teologi
* Folk blir ikke friske fordi de har 'tette trosrør' - les synd i deres liv.
* Folk blir ikke friske fordi de har dårlig erfaring med bønn for syke. Pedersen advarer mot å si noe negativt om helbredelsesforkynnere, så det kan vel da også være en årsak til at man ikke blir frisk.
* Folk er for lite fokuserte og ønsker for lite at de skal bli friske. De søker ikke Gud nok.
* Folk blir ikke friske fordi de ikke forstår at Gud vil at de skal være friske.

Så da vet jeg det. Jeg må bære alt ansvaret selv. Kan bare skylde på meg selv.

Men en ting lurer jeg fremdeles på: Hvorfor maser Svein Magne Pedersen om penger til virksomheten sin? Om han trodde Gud nok ville vel Gud sørge for at han fikk disse pengene, uten at han tok seg betalt for det?

Jeg tror fremdeles at Gud helbreder, og jeg har aldri sett så mange helbredelser i min tjeneste som nå, selv om jeg selv er alvorlig syk. Men nå forstår jeg jo hvorfor jeg selv ikke blir frisk. Om jeg skal tro Svein Magne Pedersen. I grunnen kjenner meg meg bare trist, lei meg ikke så rent lite skremt. De samme holdningene har jeg nemlig møtt i flere pinsekarismatiske sammenhenger.

Ingen kommentarer: