torsdag, mars 15, 2018

Havutsikt, Roald Dahl og kroppsliggjort tro

Disse linjene skrives fra vakre Strand Hotel i Fevik. May Sissel og jeg er her i forbindelse med pastor- og lederdagene i Misjonskirken Norge, eller Misjonsforbundet som det het tidligere. Senere i dag skal jeg ha et seminar om bønn. Det gleder jeg meg til.

Det er litt underlig å komme tilbake til akkurat dette stedet. Somrene 1992-1993 ferierte May Sissel og jeg sammen med barna våre, Benedicte og Joachim i Grimstad, og da dro vi ut til den flotte sandstranden som finnes her for å bade. Herfra har vi mange gode minner.

Rommet vi ble tildelt oss i går kveld er veldig spesielt. Herfra burde det være mulig å skrive! På dette rommet bodde nemlig Roald Dahl (bildet), legendarisk engelsk forfatter av krim- og barnebøker, i flere somre og herfra ble mange av hans bøker til. Den lille balkongen utenfor rommet vårt ble spesielt bygget for ham og hans kone, slik at de kunne innta sin te med fantastisk havutsikt.

Jeg ble sittende i bilen nedover til Fevik å tenke på denne setningen:

Gjør som Gud, bli menneske!

En fantastisk setning. Inkarnasjonens under vil vi aldri helt forstå. Dette forunderlige at Gud ble menneske.

Men jeg tenker også på utsagnet til Grundtvig:

Menneske først, kristen så.

Det gir perspektiver det også. Veldige perspektiver.

I det hele tatt er den kristne tro en svært kroppsliggjort tro.

Det er gresk tankegang som skiller mellom ånd, sjel og kropp. Men våre trosrøtter er ikke greske, men hebraiske. Der ser man mennesket som ett hele.


Forfatteren Roald Dahl. Foto: Wikipedia.


Den fantastiske spisesalen på Strand Hotel Fevik. Begge bildene derfra er hentet fra deres nettside.

Ingen kommentarer: