tirsdag, mars 06, 2018

Brev fra Jean Vanier - 2018, del 3

"Den andre forfatteren, Howard Thurman, er en svart pastor, barnebarnet til en slave. Han snakker om sitt sønderknuste og lidende folk. Hvordan kunne de forstå de hvites religion, som var de som forfulgte dem?

Så jeg tenker på de slavene som ble valset ned igjen og igjen, og disse Galileerne som Jesus snakket med - en verden av lidelse.

I dag er det så mange mennesker som opplever smerte, og som spør seg selv: Hvor er Gud?

Mine bønner går ut dem til disse menneskene som er overveldet av lidelse i den del av verden hvor de befinner seg hvor de er så mange immigranter, flyktninger, mennesker helt fortært av ensomhet, eller som befinner seg i fengsel. For alle disse menneskene tilbyr jeg dette nye stadiet av livet mitt. Det er et ganske komfortabelt liv.

Må Guds rike komme!

Dette kjærlighetens rike hvor hvert menneske oppdager at de er Den elskede. Og kalt til å elske andre.

Ved begynnelsen av dette året, hadde vi gleden av å ha besøk av Nayla Tabbara som har grunnlagt Adyan sammen med fader Fadi Daou. Adyan er et senter i Beirut som hjelper muslimer til å bli kjent med den kristne tro og kristne til å bli kjent med Islam. Hun kom til La Ferme for å holde et foredrag om enhet. Det var en slk vakker konferanse. Hun er sunnimuslim, med et stort ønske om hjelåpe kristne og muslimer til å kjenne hverandre bedre og til å oppdage verdiene de representerer.

Ingen kommentarer: