fredag, mars 02, 2018

Skremmende utvikling i Sverige - nynazister stiller til valg

Det skjer skremmende ting i Sverige. I forbindelse med valget 9. september mobiliserer det nynazistiske partiet 'Nordiska motstandsbevegelen' og stiller egne lister ved Riksdagsvalget.  Det er første gang det skjer. Partiet, som også har forgreninger i Norge, og som har hatt flere politiske markeringer også her i Norge, står for en voldsforherligende politikk med et utbredt jødehat.

Fristen for å melde partier inn til Valgmyndighetene gikk ut på onsdag, og ved dette valget skal i alt 38 partier kjempe om de 349 mandatene i Riksdagen. Et av disse partiene er altså 'Nordiska motstandsbevegelsen'.

Denne nynazistiske organisasjonen har hatt økt oppslutning de siste årene, og er blitt svært selvbevisst.

Men 'Nordiska motstandsbevegelen' er ikke alene. Personer som er blitt utestengt fra ungdomspartiet Sverigedemokratene har stiftet et nytt parti, 'Alternativ för Sverige', etter mønster fra samme høyrepopulistiske parti i Tyskland.

Sverige er også blitt et stadig mer polarisert samfunn, med store utfordringer med hensyn til flere fremmedkulturelle sammenhenger og til direkte voldshandlinger.

Det er all grunn til å ta dette på alvor, og vi trenger virkelig å stå sammen med våre svenske trossøsken for å be for Sverige.

Ingen kommentarer: