fredag, mars 02, 2018

Gripende farvel med Billy Graham

Det var virkelig en sterk opplevelse å ta del i den direkte overføringen av Billy Grahams begravelse. Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake når velsignelsen ble lyst og en skotte kom frem og mens tonene fra "Amazing Grace" lød fra hans sekkepipe ble kisten ført ut. Den ble ført over tunet til det store biblioteket til Billy Graham organisasjonen, mens den nærmeste familien fulgte etter. Det var en sterk symbolsk handling når kisten ble ført inn gjennom døren til biblioteket, en dør som er formet som et stort kors. Kisten ble så ført til stedets bønnehage, hvor Billy Graham ble stedt til hvile i en privat seremoni.

Men før det ble vi egentlig tatt med på et vekkelsesmøte. Gjennom tale, vitnesbyrd og sang ble evangeliet forkynt klart og rent. Ja, sjeldent har vi hørt det så klart. For dette er ikke dagligdags kost i dagens menigheter. Franklin Graham snakket klart om at Jesus er den eneste veien til Gud, det finnes ingen annen. At det finnes en himmel og et helvete, og at vi må gjøre et personlig valg vi alle må ta, om vi vil til himmelen eller ikke.

Franklin snakket også varmt om sin fars forhold til Bibelen. 'Den var hans eneste autoritet', sa Franklin og understreket at hans far trodde helt og fullt at den var guddommelig inspirert og ufeilbarlig.

I minneordet sitt understreket Anne Graham Lotz det samme. Hun snakket varmt om hvordan hennes mor hadde lært henne å lese Bibelen, mens hennes far ikke bare hadde lest Bibelen sammen med henne, men også forklart og lært henne til å stille spørsmål og legge ut Guds ord. Anne Graham Lotz var svært frimodig i sitt minneord, og snakket om Jesu snarlige gjenkomst.

Billy Grahams forhold til sin kone, Ruth, ble spesielt trukket frem av Franklin. De to elsket hverandre. Etter at Ruth ble syk kunne Billy sitte ved sengekanten, holde henne i hånden og de to kunne bare sitte å se på hverandre - lenge. Franklin fortalte at han av og til følte seg brydd når han kom inn i rommet og så de to så på hverandre med slik inderlighet og kjærlighet.

Hvilken arv Billy Graham etterlater seg. I salen satt USA's president og visepresident, alle nålevende amerikanske presidenter, andre dignitære, pastorer, ledere, stab, sangere og andre inviterte gjester. Fra Norge deltok pastor Sten Sørensen, som eneste norske representant. På en eller annen måte hadde Billy Graham berørt dem. Han omtales med rette som hele Amerikas pastor. Og så kommer de millioner av mennesker som har fått høre evangeliet gjennom ham og som har gitt sitt liv til Kristus.

Alle som var til stede og alle de som fulgte sendingen på TV fikk høre en tydelig innbydelse til frelse.

Ingen kommentarer: