søndag, november 15, 2020

Er du frelst?


Inspirert i dag av vitnesbyrdet til John Harper - den 'modigste mannen på Titanic' - hvis siste brev nettopp solgte hos Sotheby's for en iøynefallende sum av £ 42.000: Han hadde gått ombord på Titanic på vei til Chicago hvor han hadde blitt invitert til å forkynne i Moody Church. Siden kona nylig var død, reiste han med søsteren og seksårsdatteren Annie Jessie. Da det store skipet begynte å synke, kunne overlevende fortelle at Harper tok av seg redningsvesten og ga den til en annen mann, og sa enkelt: 'Du trenger det mer enn jeg.' Andre beskrev at han forkynne evangeliet, forberedte folk for evigheten, rett til helt på slutten.

Etter å ha sørget for at søsteren og datteren hadde kommet seg oppi en livbåt, forble Harper ombord på båtem og fant seg snart nedsunket i det iskalde vannet, flytende nær en annen spm holdt på å drukne. "Er du frelst?"  ropte han.

"Nei, jeg er ikke frelst!" svarte den desperate mannen.

"Tro på Herren Jesus Kristus," ropte han, "og du vil bli frelst!" Et øyeblikk senere forsvant Harper under overflaten, for aldri å komme tilbake, men den mannen ble virkelig reddet. Fire år senere vitnet han om sin omvendelse i det øyeblikket i en traktat med tittelen "John Harper's Last Convert".

Annie Jessie (Harpers seks år gamle datter) og tanten hennes ankom trygt til New York, reddet av båten Carpathia, og først da fikk hun vite om farens heroiske død. Hun forble den eldste skotske Titanic-overlevende.

Hennes fars liv hadde vært preget av to glødende forpliktelser: det haster med å kynne evangeliet og en lidenskap for bønn. Noen ganger tilbrakte han hele natten med forbønn. Hans bror George skrev: “Min elskede bror var en mann som var mektig i bønn. Han var en mester i denne hellige kunsten. Jeg har vært sammen med ham i bønn igjen og igjen når hele kroppen hans ristet som et aspblad, så oppriktig var hannår han kjempet med Gud for en fortapr verden. Det er ikke rart at harde hjerter ble knust og sta viljer underlagt hans tjeneste. ”

En medevangelist, W.D. Dunn, ga denne rapporten, “Jeg kan si at ingen pastor, ingen lærer eller evangelist noen gang har berørt mitt indre mer enn John Harpers bønn og forkynnelse. Han var alltid i brann for Gud og sjelers frelse. Hvor ofte jeg hørte ham si når han lå på ansiktet hans foran Gud dekket av svette, 'Å Gud gi meg sjeler, ellers dør jeg!'

Jeg er inspirert av John Harper til å be mer lidenskapelig, forkynne evangeliet mer modig, ofre meg mer villig, og å kommunisere mer kjærlig med andre, uten å vite hvilket brev, hvilken e-post (hvilket innlegg på sosiale medier!) faktisk vil være min siste.

- Pete Grieg, grunnlegger av bønneinitiativet 24/7.

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: