tirsdag, november 10, 2020

Hjelper iranere med å starte huskirker


Undergrunnskirken lever og vokser i Iran. Ta den bemerkelsesverdige historien om Marzieh og mannen hennes, som startet en huskirke med noen av vennene sine. 

Det hele startet med en tur til Sverige. En venn inviterte Marziehs ektemann til kirken, og han ble kort tid etter kristen. Da han kom tilbake, la familien merke til endringen. Han delte Kristus med dem og viste dem Mohabat TV, en kristen kanal drevet av Heart4Iran. Marzieh og deres to barn ble kort tid etter kristne.

Mike Ansari, president for Heart4Iran og operasjonsdirektør for Mohabat TV, sier: “Dette paret startet en underjordisk kirke som visste risikoen, fordi de elsker Jesus så mye at de ikke kunne være stille. De vitnet til sine venner og naboer, og en vennskapsgruppe startet hjemme hos dem. Ved hjelp av Mohabat TV Response Team utviklet det seg til en kirke. ”

Mange kirker i Iran bruker Mohabat TV og andre medietjenester for opplæring, disippelgjøring og som virtuell kirke. Dette gjør at iranske troende kan vokse i sin tro fra trygge steder.

Og de trenger ofte et trygt sted, ettersom Iran slår hardt ned på kristne befolkninger. Ansari sier, “Iran er fortsatt et farlig land for enhver person som følger Jesus. Og den iranske regjeringen har påtatt seg å fortsette å trakassere, forfølge og marginalisere den kristne befolkningen i landet. Den islamske regjeringen i Iran føler seg truet når mange familier blir kristne, så forfølgelsen og fengslingen fortsetter med full styrke. ”

Så mange iranere har forlatt islam for kristendommen og lagt til side rikdom, status, sikkerhet og til og med familie for å følge Jesus. 18. november kan du delta på en global bønnedag for kristne med muslimsk bakgrunn.

- Heart4Iran

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: