lørdag, november 21, 2020

Katolsk nonne vil stanse 'henrettelses-rush'


Helen Prejean (bildet), den verdenskjente katolske nonnen, som er en av forgrunnsfigurene i kampen mot dødsstraff, sier til avisen Independant at Trump-administrasjoen forsøker å skynde seg med å få unnagjort henrettelser 'i et skamfullt draps tempo' før Joe Biden tar over som president. Tre henrettelser er satt opp på timeplanen i tidsrommet november-desember, inkludert den første kvinnen på 67 år. 

Søster Helen Prejean er kjent fra filmen: Dead Man Walking. I en Twittermelding skriver søster Prejean:

'Justisdepartementet forsøker å rushe seg gjennom så mange føderale henrettelser som mulig i løpet av "halt and-perioden" mellom nå og 20. januar 2021. DOJ-advokater har informert føderale dommere om at flere henrettelsesdatoer vil bli kunngjort snart. Dette skammelige drapstempoet må ta slutt.'

Siden regjeringen startet på nytt med føderale henrettelser i løpet av sommeren, henrettet Trump-administrasjonen syv personer, mer enn det totale antallet de siste seks tiårene. Dødsstraff er forbudt i 21 stater og distriktet Columbia, og det hadde ikke vært en føderal henrettelse siden 2003 før Trump-administrasjonen tiltrådte.


Ingen kommentarer: