mandag, november 16, 2020

I natt drømte jeg om Guds fottrinn i Bakatrærne?


 I natt drømte jeg om Bakatrær! Det var en forunderlig drøm. Du husker sikkert ordene fra 2.Sam 5,24: 'Når du hører lyden av skritt i toppen av Baka-trærne, da skynd deg! For da har Herren dratt ut foran deg for å slå filisternes hær.' Bakatreet er en tresort som tidligere vokste i nærheten av Jerusalem. Selve ordet 'Baka' betyr 'gråte'. Det var i Bakatreets grener David hørte 'Guds fottrinn. 

Herren over hærskarene er i bevegelse! Han drar ut foran oss. Vi er ikke alene.

I natt hørte jeg susingen gjennom Bakatrærne! Jeg hørte Guds Ruah - Guds åndepust. Guds Ånd blåser. Det begynner som en svak rasling gjennom bladverket. Så begynner grenene å bevege seg. Da er det på tide å gjøre seg klar! Da er det like før Herren drar ut. Da er ikke tiden der for å sitte stille og betrakte det hele. Da er det tid for strid og kamp.

Den siste tiden har disse ordene fra Forkynneren kommet til meg: '... det er en tid til krig,' (For 3,8) Ikke mot mennesker, selvsagt, men mot 'maktene og myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet' (Ef 6,12)

Våk og be! sa Jesus. Har vi glemt det første? Vi trenger både bønnemøter og våkemøter, og vi trenger å våkne noen og enhver av oss av åndelig kjedsomhet. 

I nattens deøm suste det svakt i Bakatrærne.

Det kalles til oppbrudd. Det gjøres klar til krig.

'Mens Josva var ved Jeriko, hendte det en gang at han så opp og fikk øye på en mann som stod foran ham med et løftet sverd i h¨nden. Josva gikk bort til ham og sa: Er du for oss, eller er du med våre fiender? Han svarte: Nei, jeg er høvdingen over Herrens hær. Nå er jeg kommet ...' (Jos 5,13-14)

Billedtekst: Stort Bakatre

Ingen kommentarer: