lørdag, november 07, 2020

Gå ikke glipp av dette!


I morgen - søndag 8.november 2020 kl.14.00 - er det viktig å kjenne sin besøkelestid. Da streamer HL-senteret - eller Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter i Oslo - et foredrag av historiker Jan Aleksander Brustad om Ruth Maier, jødisk poet og flyktning, som ble sendt til Auschewitz med båten Donau som som var de første som ble drept da de kom frem. Ruth Maier (bildet) ble 22 år. Etter foredraget blir det en samtale mellom forfatter Jan Erik Vold og direktør for HL-senteret Guri Hjeltnes. Streamingen finner du her: www.hlsenteret.no

Tirsdag 10.november vil det være 100 år siden Ruth Maier ble født. Samme dag vil Oslo kommune formelt navngi en plass til minne om henne i Bydel St.Hanshaugen mer Glükstadsgate møter Dovregata, nær jentepensjonatet 'Englehjemmet' (Dalsbergstien 3) der Ruth Maier levde sine siste dager i Norge.

Natta til 26.november 1942 var den jødisk-østerriske flyktningen blant de norske jødene som ble arrestert og deportert til Auschewitz med skipet Donau.

Ruth Maier var venninne av den norske lyrikeren Gunvor Hofmo. Jan Erik Wold ga i 2012 ut Ruth Maiers dikt i samlingen: 'En lys sommers usigelige smerte'. Boken kom ut på Gyldendal og er fremdeles i salg.

Ingen kommentarer: