tirsdag, november 10, 2020

I stillheten får du nye øyne


 Jesus sier til apostlene: "Kom med til et ensomt sted, hvor vi kan være alene, og hvil litt!" (Mark.6,31). Dette er på en måte et nytt kall til disiplene. Ikke et kall til å arbeide i Herrens vingård, men til å hvile og hente seg inn, en slags ferie sammen med ham. De skal ikke følge Jesus bare inn i aktivitetene, men også i hvilen.

Disse ordene sier Jesus til deg også. Du trenger pustepauser, stunder med stillhet og ro, der du er alene med ham. Hver dag kaller han deg til en stille bønnestund, og hver uke kaller han deg til en hviledag som samtidig er hans dag. Av og til kaller han deg også til en lengre tid der du er alene med Gud. Du skal trekke deg tilbake fra dine hverdagssysler. Ikke bare for å få nye krefter, men også for at du skal kunne se på hverdagen din med nye øyne.

I stillheten med Gud møter du på nytt de viktige spørsmålene: Hvorfor lever jeg? Hva er meningen med livet mitt? Hvor skal jeg hen? Går jeg ved siden av den veien Gud vil jeg skal gå, går jeg i feil retning?

I stillheten får du en avstand til det som ellers oppsluker deg helt. Du kan lettere se alt i sitt rette perspektiv. Du kan klarere se sannheten og gjennomskue illusjonene dine. Det finnes en grunninnsikt som bare kan modnes fram i stillheten med Gud. Hvis du regelmessig følger Jesus til ensomhet og hvile, kommer denne grunninnsikten til å bære deg i alle situasjoner i livet.

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 327.

Ingen kommentarer: