torsdag, november 12, 2020

To baptistmenigheter grunnlagt i krigsområdene i Ukraina


Mot slutten av forrige måned kunne ukrainske baptister feire to spesielle begivenheter: to baptistmenigheter i Donetsk-området - nærmere bestemt i bosetningen Umanske og i byen Pokrovsl - ble åpnet og det i det syvende året for den blodige konflikten som raser her. 

De to menighetene holdt sin innvielsesfest henholdsvis 24. og 25. oktober 2020. Kirkens bygninger blir brukt til gudstjeneste på søndager, så vel som til evangelisering, bibelstudier og andre møter. Menighetene er også involvert i fordeling av humanitær hjelp til mennesker i nød.

Før krigen brøt ut i Donetsk-regionen var det ingen baptistkirker i Umanske og Pokrovsk. Men i løpet av de første ukene av konflikten var baptistpastorer og troende fra ulike baptistmenigheter i Ukraina stadig involvert i hjelpearbeid for de lokale innbyggerne som var i nød.

Med tiden dukket det opp små bibelstudiegrupper, og veksten fortsatte. Det tok litt tid og mye krefter å finne og renovere bygningene for kirkebruk. Mange brødre og søstre ga sin tid, krefter og økonomi for å gjøre det mulig for kirkens dører å bli åpnet for mennesker som lengter etter Gud.

Alt dette har startet på grunn av et ønske fra brødre og søstre fra Europa om å hjelpe trengende mennesker med mat og hygieneartikler, varme klær, kull, ved, varmtvannsberedere og andre viktige ting lokalbefolkningen virkelig hadde behov for. Det viktigste under disse vanskelige omstendighetene var imidlertid at folk hadde en sjanse til å høre om Kristi uforanderlige kjærlighet.

Brødre og søstre, fortsett å be for Ukraina og utfordringene det går gjennom. Be spesielt for brødrene som tjener øst i Ukraina og for folket som opplever alvorlig lidelse der - både åndelig og fysisk.

Kilde: Den europeiske baptistføderasjonen

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: